La ciutat ret homenatge al primer club de bàsquet local, el Club Bàsquet Sant Cugat

Més de 150 persones han inaugurat una exposició retrospectiva de l'entitat i han vist un partit de bàsquet entre exjugadors del CB Sant Cugat i l'equip de veterans B del FC Barcelona

Amb una exposició retrospectiva i un partit de bàsquet de veterans, Sant Cugat ha recordat el que va ser el primer club de bàsquet que va néixer a la ciutat, el Club Bàsquet Sant Cugat (1943-1993).

L'exposició s'ha inaugurat aquest dissabte, 8 de juliol, a la tarda, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, i es podrà visitar fins a finals d'any. Una mostra que recull mig segle de vida i que destaca, entre d'altres, que el primer equip d'aquesta entitat va arribar a jugar a 2a Nacional, llavors la categoria de bronze del bàsquet espanyol. La primera vegada que hi va jugar va ser la temporada 1982-1983. L'any 1966, el CB Sant Cugat va renéixer com una secció del club de futbol, i el 1993 va perdre viabilitat econòmica i el va acabar absorbint la Unió Esportiva Sant Cugat.

Homenatge pòstum a Ramon Trenchs

L'exposició es podrà visitar fins a finals d'any al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler. FOTO: Lali Puig

Abans del partit, que ha enfrontat exjugadors del CB Sant Cugat amb el segon equip de veterans del FC Barcelona, els organitzadors d'aquest acte, Miquel Martínez i Jose Luís Lolo, han fet un homenatge pòstum a Ramon Trenchs, qui va agafar la presidència del club en la dècada de 1970 i el va fer créixer. La vídua de Trenchs, Maria Dolors Casals, ha presidit l'acte.

Després del partit, que ha acabat amb victòria blaugrana per un ajustat 63 punts a 68 (27-30 al descans), s'ha fet un sopar al restaurant Mas Gener, en el que hi han assistit una vuitantena de persones.

Aquest acte de record a la història del bàsquet santcugatenc forma part del programa d'actes de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017 i ha comptat amb l'assistència de més de 150 persones, entre els quals destaquen exjugadors i persones que d'una manera o d'un altre hi han estat vinculats.

Martínez: "Ramon Trenchs va ser una figura clau"

Miquel Martínez i Jose Luís Lolo han fet un homenatge pòstum a Ramon Trenchs. La vídua de Trenchs, Maria Dolors Casals, ha presidit l'acte. FOTO: Lali Puig

Miquel Martínez, exjugador del CB Sant Cugat i coorganitzador d'aquest acte, ha assenyalat que "hem reunit quatre generacions de persones que han jugat a bàsquet a Sant Cugat". Martínez ha destacat que "l'entrada del Ramon Trenchs a la presidència de l'entitat va provocar que el club deixés de ser un grup d'amics per convertir-se en un club estructurat, que vam arribar a jugar a 2a Nacional. Tot va ser per la seva empenta i il·lusió. Ha sigut una figura clau del bàsquet a Sant Cugat".

Abraham Carreras, davant un jugador del FC Barcelona. FOTO: Lali PuigUna vuitantena de persones han sopat al restaurant Mas Gener. FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem