Francesc Homs: "A Madrid volem arrencar compromisos a favor de Catalunya"

El candidat de Convergència per a les pròximes eleccions al govern espanyol, ha iniciat la campanya electoral al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat

El cap de llista de Convergència per a les pròximes eleccions al govern espanyol del 26 de juny, Francesc Homs, ha iniciat aquest divendres, 10 de juny, al matí, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, la seva campanya electoral, una campanya que ha qualificat de "decisiva" per Catalunya. Convergència ha volgut que el primer i l'últim acte de campanya sigui d'àmbit esportiu. Després de quinze dies de campanya, Convergència posarà el seu punt final amb una pujada amb bicicleta a Montserrat, el 24 de juny.

Homs: "Els nostres vots aniran a preu d'or"

Gerard Figueras ha estat molt crític amb el posicionament de la CUP FOTO: Haidy Blanch

Homs ha explicat que "hi ha qui es pregunta que si hi ha aquesta campanya tan transcendent perquè Catalunya disposi d'un estat propi, què s'ha d'anar a fer a Madrid? Doncs a defensar el nostre país en aquest mentrestant". El candidat convergent també ha assegurat que "com que a Madrid no hi haurà majoria absoluta, els nostres vots aniran a preu d'or, i volem arrencar compromisos en coses tangibles, concretes, a favor de Catalunya".

Homs, que practica el ciclisme, ha deixat clar que l'esport "és un sector estratègic, fonamental pel nostre país". Respecte al govern del Partit Popular (PP), ha dit que "és el govern en funcions més llarg de la història de l'Estat espanyol en la democràcia".

Figueras, molt crític amb la CUP

Josep Maldonado, exsecretari general de l'Esport FOTO: Haidy Blanch

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, ha estat molt crític amb la CUP, que aquesta setmana ha fet públic la seva intenció de no donar suport a l'aprovació dels pressupostos del govern català. "Aquest veto tindrà, indubtablement, conseqüències negatives, també, per l'esport català. Tenen la intenció de bloquejar el procés que estem vivint".

Figueras també ha recordat que Convergència ha treballat, des de Madrid, en la defensa de la competència exclusiva en matèria d'esports, en la llei de professions de l'esport de Catalunya, i en la llicència única esportiva.

Maldonado: "Ara és el moment de fer-los passar factura"

A l'acte hi han assistit unes 150 persones, al CAR FOTO: Haidy Blanch

Josep Maldonado, president de la sectorial d'Esports de Convergència i exsecretari general de l'Esport de Catalunya, ha estat molt clar: "Després de l'atac indiscriminat cap a l'esport català, ara és el moment de passar factura a tots aquells que jurídicament, legislativament i políticament ens han fet la vida impossible". En els parlaments, també hi ha intervingut Miriam Nogueras, diputada d'Esports al Congrés dels Diputats a Madrid. En l'acte hi han participat unes 150 persones.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem