Sant Cugat reclama a l'Estat que compleixi el seu compromís de finançament amb el CAR

La moció assegura que "en aquests últims anys, el compromís de finançament al 50% amb la Generalitat no s'ha complert"

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat aquest dilluns, 24 d'abril, una moció conjunta dels grups municipals d'ERC-MES, Convergència, ICV-EUiA i PSC en la que insta a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat a presentar i donar suport a les esmenes necessàries per a incorporar als pressupostos generals de l'Estat espanyol les partides necessàries que resolguin l'infrafinançament estatal que arrossega el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat des de l'any 2011. La moció també exigeix que "es garanteixi el finançament futur del CAR entre el Consejo Superior de Deportes i el Consell Català de l'Esport, a parts iguals". Aquest acord es comunicarà al CAR, al Consell Català de l'Esport, i al Consejo Superior de Deportes.

Mireu les millors imatges del ple municipal d'abril. 

Una situació que es repeteix en els últims anys

La moció especifica que "en aquests últims anys, el compromís de finançament al 50% amb la Generalitat no s'ha complert. El CAR disposa d'un pressupost d'11,5 milions, dels quals 7,5 es financen a través del Consejo Superior de Deportes (2,5 milions), el Consell Català de l'Esport (5,9 milions) i els altres 3,1 milions procedeixen dels recursos propis que genera bàsicament a través de concentracions d'esportistes i seleccions d'altres països".

La moció també detalla que "al mes passat, la Comissió d'Educació i Esport del Congrés dels Diputats va aprovar una comissió d'Esquerra Republicana de Catalunya per solucionar l'infrafinançament estatal que arrossega el CAR des del 2011, que es va aprovar amb esmenes del PSOE i el grup mixt (PDeCAT) i els vots favorables de Podem i el PNB. Malgrat aquest compromís parlamentari, als pressupostos generals de l'Estat espanyol no resolen el finançament del CAR".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem