Guim Expósito: créixer a LEB Or per fer el salt definitiu a la Lliga ACB de bàsquet

L'exjugador del Qbasket Sant Cugat i de la Unió Esportiva Sant Cugat s'estrenarà a la categoria de plata del bàsquet espanyol, la LEB Or

Amb el Liberbank Oviedo Baloncesto, Guim Expósito jugarà la pròxima temporada 2019-2020 a la categoria de plata del bàsquet espanyol, la LEB Or. Ho farà per primera vegada. "Serà el meu debut en una categoria complicada, de duresa física i en la que costa entrar-hi. Vinc de jugar les dues últimes temporades en les dues lligues més importants de Suècia, però el bàsquet espanyol és molt més exigent i diferent. M'hi hauré d'adaptar", concreta aquest base-escorta d'1.98 m d'alçada, de 25 anys. Expósito va fitxar a finals de juny per un equip que enguany ha acabat quart de divuit equips a LEB Or.

Guim Expósito: "Vull arribar a jugar al més amunt possible i la Lliga ACB la tinc a tocar"

 

Expósito, que li agrada lluir el dorsal 13, detalla quins han estat els motius que l'han fet decidir fitxar per l'Oviedo, descartant altres ofertes que ha rebut: "Ha estat l'oferta més interessant. És un club seriós, amb un projecte prometedor i que tracta molt bé als jugadors. Vull tenir minuts, millorar i un rol important en l'equip. Crec que estaré en un entorn ideal per millorar al màxim. L'entrenador és Javi Rodríguez, un exbase professional d'alt nivell que m'inspira confiança", assegura. És un jugador ambiciós: "Vull arribar a jugar al més amunt possible i la Lliga ACB -o Lliga Endesa- la tinc a tocar".

Va escalar quatre categories d'un sol cop, per jugar a Lliga EBA

La temporada passada, la 2018-2019, Expósito va defensar els Wetterbygden Stars en la màxima categoria sueca (van acabar setens de deu equips i es van mantenir), després d'assolir l'ascens amb aquest conjunt. Abans de marxar a Suècia va jugar una campanya amb l'Eurocolegio Casvi, de Villaviciosa de Odón (Madrid), a Lliga EBA, una altra amb el CE Sant Nicolau, de Sabadell, a la Lliga EBA, i una altra amb el CB Santfeliuenc, també a Lliga EBA. Sent jugador del primer equip del Qbasket Sant Cugat, de qui guarda un molt bon record, i després d'ascendir de 3a a 2a Catalana, va escalar quatre categories d'un sol cop per jugar a Lliga EBA amb el conjunt de Sant Feliu de Llobregat. Amb anterioritat també va jugar a la Unió Esportiva Sant Cugat, al CB Montcada i al CB Cerdanyola, on va introduir-se al bàsquet. "Vaig decidir que no marxaria a jugar a fora de Catalunya fins que no acabés la carrera de Bioquímica a la UAB", detalla el jugador.

Als estius, Expósito continua formant-se i formant a altres jugadors en diferents campus de bàsquet. "A banda de fer d'entrenador, també participo en campus per seguir formant-me com a jugador, per millorar aspectes del joc. Hi ha jugadors que s'aturen, però jo prefereixo seguir treballant", diu.

Guim Expósito, que en l'actualitat està estudiant un màster de professorat, va començar a jugar per la seva cosina gran, que jugava a bàsquet. "Jo jugava a futbol a la meva escola, el Ramon Fuster, però quan es va crear un equip de bàsquet m'hi vaig apuntar, a 5è de Primària", explica.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?