Ignasi Sanchís, Campió de Catalunya de cadet

El jugador del FC Barcelona de Volei, Ignasi Sanchís, tot i ser infantil, ha guanyat la fase final de Catalunya a la categoria de cadet

Ignasi Sanchís, de 13 anys, juga tant a l'equip infantil com al cadet del FC Barcelona de voleibol. Amb l'infantil, el seu equip natural per edat, ha quedat 3r a la lliga regular. Al llarg de la temporada, però, l'han cridat a jugar amb el cadet, on ja és assidu des de fa dues temporades, i amb el qual aquest any ha aconseguit la primera posició a la lliga regular.

Els 6 millors classificats dels diferents grups passen a jugar la fase final catalana, que és una lligueta classificatòria i de concentració. S'ha jugat a Mataró aquest cap de setmana, 28 i 29 de maig, i el FCB ha quedat primer després de vèncer a l'equip amfitrió per 1 a 3. En ser campió de lliga va passar directament a semifinals, on va derrotar al St. Martí (3-0) abans d'enfrontar-se al Mataró.

Haver obtingut l'or al Campionat de Catalunya de clubs, els permetrà disputar l'estatal, que es durà a terme del 15 al 19 de juny a Múrcia.

Tot i ser més petit, ha tingut molts minuts

Segons Àngel Sanchís, pare de l'Ignasi, "tot i ser el més petit de l'equip, està molt content i no té cap complex." Durant la lliga regular, alguns jugadors del cadet han jugat, també, amb el juvenil, i això li ha deixat molts forats per a poder jugar regularment durant la temporada, on ha tingut molta participació i fins i tot, moltes vegades, la titularitat.

Al Campionat de Catalunya és diferent, perquè és l'únic infantil entre tots els cadets, i, a més, al ser nascut al desembre, hi ha jugadors que quasi li treuen dos anys sencers, i en aquestes edats una diferència així és molt notable. Segons el seu pare, l'Igansi és conscient d'aquesta situació i l'accepta. Tanmateix, l'entrenador hi té confiança i el fa jugar en moltes ocasions de comodí a les rotacions. Sanchís és valorat sobretot pel seu domini tècnic, sobretot a l'hora de sacar.

Bronze al Campionat d'Espanya de seleccions

A part, Sanchís també és jugador de la selecció catalana infantil, on van aconseguir la 3a posició al Campionat d'Espanya. Àngel Sanchís ens comenta que va ser un campionat on els catalans varen tenir molt mala sort al sorteig inicial, perquè els va tocar jugar contra Múrcia i Andalusia, els que serien el campió i el subcampió.

La clau de l'èxit

Ignasi Sanchís va començar a jugar al Ferran i Clua, a la lliga escolar. Tot i ser una lliga mixta, la proporció entre nens i nenes en un esport com el voleibol és molt desigual. Sanchís, des del primer moment, va jugar a la posició de col·locador, seguint els passos de Maria Sanchís, la seva germana, que actualment, amb 23 anys, és la col·locadora titular a superlliga amb el primer equip del CV Sant Cugat.

Quan era aleví, Sanchís va anar a provar al barça i el van agafar. Va estar compaginant els dos equips, fins que en entrar a infantil va haver de decidir-se. Segons Àngel Sanchís, la diferència entre el voleibol masculí i el femení és molt gran, predominant en el primer la força física i, en el segon, la tècnica. És per aquesta raó que la forma d'entrenar també és diferent, i les noies acostumen a polir la tècnica des de ben petites.

En aquest sentit, el fet que Ignasi Sanchís entrenés des de petit en un equip predominantment femení, ha fet que la seva tècnica sigui millor que la de molts companys de la seva edat, i fins i tot més grans. És per aquesta raó que pot jugar de forma competitiva a categories més grans, tot i tenir un físic molt menys desenvolupat, debut al gran domini a la recepció i la col·locació i, sobretot, a l'hora de sacar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem