Ascens del Voleibol Sant Cugat a Superlliga 1

El conjunt santcugatenc guanya el CV Torrelavega (3-0) i torna a la màxima categoria estatal després de dues temporades a Superlliga 2

El DSV CV Sant Cugat ja és equip de Superlliga 1. El conjunt santcugatenc ha sumat els 3 punts que el calien per assegurar-se matemàticament una de les dues posicions d'ascens a la màxima categoria. Ho ha fet gràcies a la victòria per 3 a 0 que ha aconseguit aquest dissabte, 23 d'abril, contra el CV Torrelavega, en un Pavelló de Valldoreix ple a rebentar.

Malgrat l'espectacular temporada que ha realitzat el conjunt santcugatenc, encadenant setze victòries consecutives i estant gairebé cinc mesos sense perdre un partit, l'equip no ha pogut celebrar l'ascens de categoria fins a l'última jornada de la fase d'ascens, en un partit a cara o creu contra un CV Torrelavega ja sense opcions. La victòria els donava l'ascens, i la derrota els deixava sense cap opció.

L'altre equip que puja de categoria és el Motorsan Guadalajara, que ha superat per 3-1 el Cuesta Piedra Tenerife en l'últim partit del campionat. Les manxegues, segones a la fase regular, s'han proclamat finalment campiones de Superlliga 2 amb un punt més que el DSV CV Sant Cugat.

A la màxima categoria, dos anys després

Imatges de la celebració de l'ascens a Superlliga FOTO: Haidy Blanch

Només han hagut de passar dues temporades perquè el Voleibol Sant Cugat recuperi la Superlliga 1, categoria que va assolir la temporada 2012-2013, quan va finalitzar quart. Després d'una dura temporada en la màxima categoria estatal, la 2013-2014, l'equip va tornar a baixar a Superlliga 2.

D'ençà d'aquell descens l'equip ha canviat força. De fet, només segueixen a l'equip quatre jugadores: Sara Julián, Júlia Bonet, Alba Cardona i Maria Sanchís. Per a la majoria, la pròxima temporada serà la seva primera temporada a Superlliga 1. També serà la vuitena temporada del club a la primera categoria. El DSV CV Sant Cugat és un dels clubs catalans que més temporades hi ha jugat.

Una altra de les dades més significatives d'aquest equip és el fet que es tracta de l'equip més jove de la categoria. L'equip està configurat per 12 jugadores i té una mitjana de poc més de 20 anys. De les 12 jugadores n'hi ha 5 que encara són juvenils. I de les 12, 8 s'han format en les categories inferiors del club.

Objectiu complert

L'entrenador, Rafa Ruiz, ha acabat mantejat FOTO: Haidy Blanch

L'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha estat dels que des de la primera jornada confiava que l'equip podia pujar: "Ens ha costat molt, era un projecte molt ambiciós intentar l'ascens a Superlliga amb 5 juvenils a l'equip, però l'equip ha anat creixent jornada a jornada, i cada vegada s'ha anat sentint millor".

El tècnic ha indicat però que no ha estat un ascens gens fàcil, com demostra el fet que han hagut de lluitar fins a l'últim set de l'últim partit: "Malgrat que en un moment de la temporada semblava que podia ser fàcil, en aquesta vida no hi ha res fàcil, hem hagut d'arribar a l'última jornada i lluitar fins a l'últim minut per aconseguir aquest ascens".

A la capitana del DSV CV Sant Cugat, Júlia Bonet, li han faltat paraules per descriure què suposa per l'equip aquest ascens: "Quan vam començar no ens imaginàvem arribar fins aquí. Aquest partit ha estat una barreja d'emocions, de pressió, i d'unes ganes increïbles de fer el que hem fet. Hem fet història i estic molt feliç".

El president del club, Lluís Moreno, ha assegurat que "els tècnics i les jugadores han fet una feina increïble" i ha recordat que amb aquesta victòria es treuen l'espina clavada de la Copa Princesa: "Hem pujat guanyant l'equip que ens va eliminar de la Copa Princesa. Hem ascendit per mèrits propis".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem