Inicia l'SCORES, un projecte per a augmentar l'ocupabilitat dels esportistes

Aquest projecte d'Erasmus+ tindrà una validesa de 30 mesos i en ell, s'han invertit 400.000€ per a potenciar les competències dels esportistes en la seva vida i carrera professional

El projecte europeu SCORES, un projecte d'Erasmus+ en el qual Sant Cugat Creix és promotor, ja ha donat el seu tret de sortida amb una inauguració celebrada al municipi. D'aquesta manera, la presentació es va dur a terme el darrer dijous 24 de gener a partir de les 12 hores, i durant el dia de la inauguració i el següent, els diferents socis del projecte han repartit les tasques i han planificat la feina a realitzar cadascun d'ells.

Amb això, aquest projecte, del qual el Club Natació Banyoles és el coordinador, pretén fer visible que la pràctica esportiva genera unes competències que aporten als esportistes uns avantatges en el món laboral, com el treball en equip, el compromís o l'ambició i la passió. Per tant, el principal objectiu d'aquest és augmentar l'ocupabilitat dels joves esportistes.

A més del CN Banyoles i Sant Cugat Creix, el projecte europeu compta amb l'acadèmia finesa Tampere Sports, l'Ajuntament de Modena (Itàlia), el club búlgar Levski-Sport for All, la Plataforma Europea per a la Innovació Esportiva (Bèlgica) i la Universitat d'Amsterdam de Ciències Aplicades, universitat que ja va realitzar un projecte similar on es detectaven les competències que es generaven en diferents equips d'handbol. Tanmateix, ara el projecte SCORES dona un pas més i intentarà aplicar aquestes competències mesurades en el món laboral.

Per a Maurí Benito, president de Sant Cugat Creix: "El principal objectiu nostre és que els esportistes puguin obtenir una sèrie de beneficis i amb això, els volem donar les eines. Ha arribat el moment de reconèixer aquesta doble feina que fan i els volem recompensar tot aquest esforç".

A més, el mateix dia de la presentació, s'ha celebrat un debat en el qual Ricard Serlavós, professor d'Esade, ha desenvolupat un panell a diferents representants d'empreses com Grífols, EsadeCreapolis i el Servei d'Ocupació Municipal de les competències obtingudes pels esportistes, unes competències molt acceptades pels diferents presents.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem