Joel González guanya la medalla de bronze a Rio

L'esportista de l'Empordà fa anys que entrena al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat

78 esportistes de la delació espanyola als Jocs de Rio entrenen habitualment al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat. Una d'elles és Mireia Belmonte, que en l'inici dels Jocs va guanyar una medalla d'or i una altra de bronze en natació. Un altre esportista del CAR que ha triomfat als Jocs Olímpics és Joel González, que a la matinada d'aquest 19 d'agost s'ha penjat la medalla de bronze en la categoria de 68 kg de taekwondo.

González, medalla d'or fa quatre anys a Londres en la categoria de 58 kg, suma d'aquesta manera el seu segon metall en uns Jocs Olímpics en les seves dues participacions. Tot i no revalidar la primera posició, cal recordar que González ha patit algunes lesions importants els últims anys i que en aquests Jocs ha competit a la categoria de 68 kg, en lloc de la de 58 com en els de Londres 2012.

El taekwondista del CAR va iniciar aquest mateix 18 d'agost la seva competició a Rio, derrotant en els vuitens de final a l'excampió del món Filip Grgic per un ajustat 4-3. A quarts es va topar Temuujin Purevjav, a qui va derrotar sense massa problemes per 7-4, fent un gran final de combat. Ahmad Abughaush, que va aconseguir la medalla d'or, va ser el botxí de González a les semifinals, en un combat on el català no va trobar bones sensacions i va acabar perdent per 12-7. Tot i això, González es va refer i en el combat pel bronze va guanyar a Edgar Contreras.

Aquesta medalla suposa un nou èxit en la carrera de Joel González, nascut el 1989. A les dues medalles olímpiques que ha guanyat, cal sumar-li dos campionats del món i dos campionats d'Europa; el que el converteix en un dels màxims referents de la història del taekwondo a Catalunya.

Anys difícils

Joel González ha patit lesions importants al genoll des dels Jocs de Londres. De fet, el desembre passat es va tornar a trencar al genoll i no va poder tornar a entrenar fins al maig, tot just fa tres mesos. "Vaig passar moments molt durs i només els meus familiars i amics saben el que he sofrit", va comentar després d'obtenir la medalla de bronze en declaracions al diari AS.

Així relata González el seu últim any: Al desembre vaig tornar a recaure del genoll i no vaig poder entrenar fins al maig. Després vaig ser campió d'Europa i vaig tornar a recaure. Fa un mes em va sortir un herpes a l'ull i vaig estar dos setmanes entrenant menys i, després, vaig agafar una grip molt forta. Semblava que tot estava aliniat perquè sortís malament, però al final ha sortit molt bé".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem