Junior i Barça es reparteixen els punts en la primera jornada de la Divisió d’Honor

El Junior masculí d’hoquei sobre herba empata en el seu primer partit de lliga contra el Barça (2-2) en un partit molt igualat

El Junior masculí obria la lliga de la Divisió d'Honor contra el Barça. Els de Joan Vidal, no han pogut superar als blaugranes en un partit molt igualat i amb moltes oportunitats per als dos equips. Aquesta és la segona vegada que aquesta temporada el Junior s'enfronta al Barça. La primera va ser a la fase de grups del Campionat de Catalunya a qui va guanyar per 3-2, un torneig en què va arribar a la final després d'eliminar el Polo en semifinals però va perdre a la final davant l'Atlètic Terrassa als penals.

Més info: Cara i creu per als equips del Junior a la final del Campionat de Catalunya

En fins a dues ocasions el Junior s'ha posat per davant, però el partit ha acabat en empat a 2, tot i que ha estat un partit que en general ha dominat el Barça tant per ocasions com per possessió.

Encara que hagi estat igualat, a la primera part el Barça ha començat millor el partit amb possessió i ocasions, però una ocasió de Nil Marí davant el porter rival ha estat l'ocasió més clara dels primers minuts de partit. Després, les forces s'han equilibrat i cap equip tenia el control clar de la pilota. Quan semblava que s'arribaria amb el marcador a 0 al final del primer quart un penal córner a favor del Junior l'ha aprofitat Roger Figa per marcar el primer gol del partit. En el segon quart, el partit ha anat per la mateixa línia, tot i que el Barça ha estat qui ha tornat a agafar més protagonisme. Tot i això, el partit ha tingut moments en què el domini de les defenses eren la tònica del partit, però el Barça ha aprofitat un penal corner per posar l'1 a 1. Semblava que s'arribaria al descans amb l'empat a 1, però com en el primer quart, el Junior ha marcat en els instants finals del període per avançar-se gràcies a Jordi Calzada.

En el tercer quart, seguia el domini del Barça però no l'ha sapigut materialitzar amb ocasions. Amb això, el Junior esperava les seves oportunitats ven plantat al camp però al darrere. No ha estat fins al minut 13 del tercer quart que el Barça ha empatat el partit. Ja en els decisius últims 17 minuts, cap equip ha pogut marcar. Els de Joan Vidal han anat de mes a menys en el partit, tot i això en l'últim quart han seguit apretant per aconseguir la victòria que se'ls hi ha escapat fins a 2 ocasions. Al final el conjunt blau-i-negre ha tingut ocasions, però no han estat suficient per desequilibrar el partit.

El partit ha acabat amb empat a 2 i serveix als dos equips per sumar 1 punt, en una jornada en què l'únic equip que ha pogut guanyar ha estat el Real Sociedad de Tenis que s'ha imposat al RC Polo per 1-0. Els altres 4 partits han acabat en empat.

Després del partit, l'entrenador del Junior masculí, Joan Vidal, ha avaluat aquest primer partit de lliga: "A la primera part crec que hem merescut algun gol més per les ocasions que hem tingut i a l'inici del tercer quart ells ens han apretat, ja que estaven per sota en el marcador. Sobre el que s'ha vist en partit ha dit que: "Hem fet una bona primera part i hi ha conceptes que sí que volem que hi siguin durant la temporada, però encara ens falta molt treball".
A la jornada 2 de la lliga, el Junior visita el camp del CD Terrassa el dimecres 6 de novembre a les 8 de la tarda mentre que el Barça rep l'Egara el dijous a les 9 de la nit.

Teatre auditori de Sant Cugat Concert: Lizz Wright. Foto: Adrián Gómez