El Junior frega l'èpica, però es queda sense podi a l'EHL

Les blau-i-negres han caigut per 3 a 2 davant l'SCHC neerlandès i no aconsegueix repetir l'èxit que va assolir fa dues temporades

El femení de Junior d'hoquei herba es queda sense medalla de bronze a l'Eurohockey League (EHL), la màxima competició continental. Les blau-i-negres han plantat cara a l'SHCH, un dels millors equips dels Països Baixos i d'Europa, però finalment no ha aconseguit repetir l'èxit que van assolir fa dues temporades. Una derrota per 3 a 2 que deixa la mel als llavis de les santcugatenques, que en l'últim període han fet mèrits per culminar la remuntada i només el pal ha evitat l'empat que hauria enviat el duel als shoot outs.

Més info: El Mannheimer frustra el somni del Junior i deixa les de Sant Cugat sense final de l'EHL

En un inici de partit igualat, les neerlandeses han estat les primeres a colpejar amb una rematada al minut 9 de Mette Winter. 3 minuts més tard ha arribat el 2 a 0, obra de Yibbi Jansen. Les blau-i-negres han tingut opcions per marcar, sobretot des del penal córner, però no l'ha executat bé. Una tònica que s'ha repetit durant bona part del partit, en què les santcugatenques no han estat còmodes en la transformació d'aquestes jugades.

La resposta del Junior ha arribat finalment a les acaballes de la primera meitat. Vicky Granatto ha aprofitat un refús de la portera a un xut de Carlota Petchamé i ha retallat distàncies abans del descans.

La sort, però, no ha estat del costat de les blau-i-negres. En un tercer període molt igualat, i amb el Junior disposant d'oportunitats per igualar l'enfrontament, les neerlandeses han tornat a posar terra pel mig després d'un mal control de Gigi Oliva, que ha deixat sola Pien Dicke en un u contra u davant Jana Martínez.

En l'últim quart, i ja sense res a perdre, les de Sant Cugat han posat una marxa més i Gigi Oliva s'ha rescabalat de l'error en l'anterior quart marcant el 3 a 2 des del penal córner. Una dinàmica ascendent del Junior, que ha fregat l'empat amb un xut de Laia Vidosa que s'ha estavellat al pal. A mesura que han avançat els minuts i el somni de la remuntada s'esvaïa, el SCHC ha demostrat veterania i experiència per controlar el partit amb possessions llargues i refer-se de l'ensurt i defensar el 3 a 2 final.