L'AFA mostra el seu posicionament sobre els canvis de gestió en l'esport escolar

Detalla el procés que s'ha generat des que l'Ajuntament es va posar en contacte amb les escoles

A través d'un comunicat de premsa, la Coordinadora de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat ha volgut deixar clar quin és el seu posicionament sobre els canvis de gestió que es puguin produir en el programa d'Esport en Edat Escolar.

En la nota especifiquen com ha estat el procés: "Des de l'Ajuntament ens arriba la proposta de canvi de model sobre la gestió de l'esport escolar. Els contractants serien les AMPA perquè resulta impossible seguir amb aquest model de contractació per un tema legal i que calia resoldre-ho en un temps breu. Aquesta és la primera informació que ens arriba. Tot seguit ens fan arribar una proposta de conveni per regular l'esport escolar. Les AMPA ens posem en contacte amb el regidor d'Esports, que ens confirma tot plegat. Tot seguit treballem conjuntament per arribar a fer un document que recull les consideracions que han fet les AMPA sobre aquesta qüestió, el conveni amb totes les esmenes proposades per les AMPA i un seguit d'acords que hem arribat entre totes les AMPA sobre aquesta qüestió. Aquest document el vam fer arribar a la regidoria d'Esports. Després, el regidor ens informa que des dels serveis jurídics de l'Ajuntament els comuniquen que es pot repetir un any més el sistema actual de gestió de l'esport escolar i que queda ajornat el canvi que ens proposaven. Això suposa que disposem tots plegats d'uns mesos per treballar la proposta i les condicions".

En el comunicat, la Coordinadora d'AFA assegura que "han aparegut informacions on s'ha barrejat model esportiu escolar amb model de gestió i creiem que l'ajuntament potser no ha sabut separar els dos conceptes. Creiem que, per una banda, hi ha el model esportiu escolar, on hi ha consens entre les escoles en voler preservar un model esportiu homogeni a les escoles públiques de Sant Cugat. Així, hi ha voluntat de tenir una política de preus màxims, una oferta esportiva i un itinerari similar, etc. I d'altra banda, hi ha el model de gestió de les activitats, que s'ha anat adaptant al llarg dels anys per part de l'Ajuntament a les singularitats de cada escola, i que les escoles seguim volent poder decidir el nostre model de gestió, i que l'Ajuntament segueixi garantint que s'adapta a cadascun d'ells. Així, hi ha escoles on l'oferta de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) s'integra dins del conjunt de la resta d'extraescolars, d'altres on es duplica, etc.".

El comunicat també destaca que "un model esportiu homogeni i un model de gestió personalitzat a cada centre són temes totalment complementaris, i de fet és el que succeeix ara mateix. El que demanem a l'Ajuntament és que faci el possible i necessari per mantenir aquesta situació, per sobre de canvis de normatives i d'altres. És la gràcia de la gestió de proximitat i la personalització, com passa als menjadors escolars".

La Coordinadora d'AFA també apunta que "creiem que no s'hauria d'imposar un model a ningú, ni a una minoria ni a una majoria. Ni l'Ajuntament ho hauria de fer. Creiem que des de l'ajuntament la gestió de la informació i dels tempos en aquesta qüestió no ha estat la millor. Des de les escoles el que volem és preservar el model esportiu escolar de manera homogènia, i mantenir la singularitat del model de gestió que cada escola ha triat, i que per això s'està treballant des de les AMPA/AFA amb l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem