L'atleta Cora Salas fa el rècord absolut català en salt de llargada

L'atleta de Sant Cugat ha saltat 6.44 metres en l'Encontre Internacional de Salts d'Àvila i ara lluita per aconseguir la mínima (6.60 metres) per participar en l'europeu absolut de l'agost

L'atleta de Sant Cugat, Cora Salas Planas, ha batut el rècord absolut de Catalunya en la prova de salt de llargada en l'Encontre Internacional de Salts, el 10 de juliol, a Àvila (Castella i Lleó). Salas ha saltat 6.44 metres, superant els 6.37 de Maria Vicente, i els 6.34 (millor marca personal). La santcugatenca ho ha fet com a integrant de la selecció espanyola absoluta, en una competició en què ha estat segona i en la que hi han participat els països d'Itàlia, Portugal i Espanya. En aquest mateix campionat, el seu germà, el també santcugatenc Didac Salas Planas (FC Barcelona), ha estat campió en salt de perxa (5.50 metres).

La santcugatenca, de 22 anys, ha explicat que "estic molt contenta. Aquest és un rècord que fa anys que persegueixo, i fa que estigui molt motivada pel que queda de temporada".

Cora Salas, que des de fa dues temporades milita al CA Igualada, ja va superar al febrer, en el Campionat de Catalunya Absolut de Pista Coberta, el rècord català absolut, però posteriorment li va treure Mireia Vicente.

Mínima per l'europeu

El cap de setmana del 21 i 22 de juliol, a Getafe, Cora Salas, que entrena Toni Corgos, participarà en el Campionat d'Espanya Absolut a l'Aire Lliure, com a campiona de Catalunya. Serà aleshores quan intentarà aconseguir la mínima (6.60 metres) per competir al Campionat d'Europa Absolut de Berlín, del 6 al 12 d'agost.

Durant aquesta temporada 2018, la de Sant Cugat ja ha estat campiona de Catalunya i subcampiona d'Espanya de Pista Coberta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem