L'Estat espanyol pagarà el deute de 5,45 milions al CAR, en deu anys

El Centre d’Alt Rendiment rebrà 5.450.000 milions d’euros, corresponents al deute que el Consejo Superior del Deporte tenia amb el centre des de 2011

El Govern de l'Estat espanyol pretén fraccionar el deute que té amb el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat des del 2011. Segons publica el www.Diariogol.com, després de diverses negociacions amb el Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Iván Tibau, els 5,45 milions d'euros pendents finalment s'abonaran al CAR en un període de deu anys.

Pagament en 10 anys
Els diners destinats a la gestió del CAR (2,2 milions) s'abonarien en deu anys; el pressupost destinat a les inversions (uns 3,3 milions) , es pagaria en tres anys (1,1 milions per any).

El debat, reobert
Els últims dies el debat del deute del CAR s'ha reobert arran de l'última sessió de control al Parlament. Segons el conseller Francesc Homs, des de l'any 2011 l'Estat li deu al CAR de Sant Cugat un total de 5,4 milions d'euros, i tot i que al 2013 la xifra encara no pot ser precisada amb exactitud, "el deute podria ser de 2,5 milions d'euros ". En opinió del conseller de Presidència, això suposa "una altra mostra de deslleialtat institucional que el govern de la Generalitat tracta de compensar", en la mesura de les seves possibilitats. Després de llargues negociacions, finalment, s'ha arribat a un acord.

Últims moviments
Des de l'administració tant catalana com espanyola s'han fet moviments per ajudar a la sostenibilitat del CAR. Un d'ells ha estat el procés d'internacionalització del centre. Consisteix en cedir les instal·lacions a equips i federacions de tot el món. Això comporta un retorn econòmic molt important

Més informació
 
Comentaris

Destaquem