L'infantil femení d'hoquei herba del Junior FC estarà entre els millors d'Europa

El conjunt blau-i-negre es classifica per a jugar competició europea, celebrada el 20 i 21 d'abril a Amsterdam, després d'eliminar a l'altre representant espanyol, el Club Egara

L'infantil d'hoquei herba del Junior FC segueix la seva particular festa europea. Després que el masculí certifiqués l'accés a l'Euro Hockey League, sortint vencedor d'un triangular vers al Real Club de Polo de Barcelona i al Club Egara, en aquesta ocasió el femení certifica la classificació després de vèncer en una eliminatòria al Club Egara.


En aquesta competició europea, celebrada el 20 i 21 d'abril a Amsterdam, l'equip infantil del club guanyador de la Divisió d'Honor Femenina tenia dret a disputar aquesta competició; tanmateix, amb la renúncia de l'infantil femení de la Real Sociedad, darrer campió de lliga, la plaça va quedar vacant. Amb això, la Federació Espanyola d'Hoquei va decidir obrir la plaça a aquells equips que volguessin disputar-la, sent només el Club Egara i el Junior FC els sol·licitants.


Així doncs, la Federació Espanyola va decidir resoldre l'accés a la competició amb una eliminatòria a doble partit. En el primer d'ells, el conjunt santcugatenc visitava el camp de l'Egara, el darrer dijous 29 de novembre, i sortia amb una important victòria, després d'imposar-se 0 a 2. En la tornada, disputada el dimarts 4 de desembre, el conjunt blau-i-negre aprofitava l'avantatge i es classificava, després d'empatar el partit 2 a 2, un partit que en cap moment va veure perillar.


Amb tot, com senyala Mariona Serrahima, entrenadora del conjunt santcugatenc: "Nosaltres anàvem molt il·lusionades, però era una eliminatòria complicada per ambdós equips, ja que les jugadores no estan acostumades a jugar en un camp sencer 11 contra 11". A més, com afirma l'entrenadora: "És un premi i una oportunitat poder competir amb altres equips europeus en un torneig oficial".


Fita històrica del femení


Amb aquesta classificació, l'infantil femení del Junior FC assoleix una fita històrica i jugarà per primera vegada una competició europea contra els millors equips del continent: els holandesos HC 's-HertogenboschAH&BC Amsterdam, els alemanys Der Club and Der Alster i UHC Hamburg, el Surbiton HC anglès, el Ritm Grodno bielorús i l'irlandès Loreto HC.


Les artífexs d'aquesta fita històrica han estat les jugadores Ana Díaz, Ona Colleimir, Lucia Ventós, Mònica Garriga, Berta Chesa, Dana Ribo, Chia Mora, Bet Gifra, Martina Bosch, Noa Ginjaume, Marta Miserach, Ivet Martí, Mònica Hernàndez, Cristina Colás, Helena Bosch, Sophie Hagerman i Julieta Lobo.




 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem