La 29a Cursa Popular de la Floresta, amb uns 300 atletes inscrits

La cursa, que es farà diumenge, començarà a les 9.15 hores pels adults, i la dels infantils, a les 9.25 hores, amb sortida i arribada a la zona esportiva municipal de la Floresta

Uns 300 atletes s’han inscrit a la 29a Cursa Popular de la Floresta, que es farà aquest diumenge, 22 de juliol. Tot i que el període d’inscripcions ja està tancat –el divendres 20 de juliol–, l’organització, que oferia un màxim de 400 places per a la cursa, acceptarà inscripcions el mateix dia de la prova, com ha fet sempre.

Les categories que estipula l’organització, el Club Excursionista Independent (CEI) de Catalunya, són les següents: infantil (nascuts entre el 1998 i el 2004); júnior (1988-1997); sènior (1975-1987); veterans A (1965-1974); veterans B (1955-1964), i veterans C (1954 i anteriors). En el cas de la categoria infantil, els atletes hauran de completar un circuit de 1.500 metres, mentre que la resta de categories hauran de recórrer un traçat de poc més de 8 quilòmetres (8.200 quilòmetres). Els organitzadors donaran trofeus als tres primers classificats de cada categoria, al primer i primera de la Floresta i a l’atleta més petit i més gran de la cursa. La cursa d’adults començarà a les 9.15 hores, i la dels infantils, a les 9.25 hores, amb sortida i arribada a la zona esportiva municipal de la Floresta.

300 corredors, l'objectiu
L’organització, que té el suport de la Comissió de Festes de la Festa Major de la Floresta, s’ha fixat l’objectiu d’arribar als 300 participants, que són els que l’any passat van aconseguir superar el rècord d’aquesta cursa popular, amb 297 atletes. La comissió organitzadora ha confirmat la presència de Marc Garcia Giménez, del club Corredors.cat, que en l’última edició es va imposar amb un temps de 27 minuts i 46 segons. Qui no vindrà serà l’atleta manresana del FC Barcelona, Txell Calduch, que al 2011 va aconseguir la victòria en la categoria femenina.

Les principals novetats d’enguany és que l’organització ha modificat un tram del circuit per evitar que els participants hagin de passar per un rierol, que no agradava als atletes, i que en el quilòmetre 4 de la cursa hi haurà un control de pas intermedi.

10 quilòmetres?
Ja des de la 25a edició, l’organització ha apostat per fer un clar salt qualitatiu i quantitatiu d’aquesta Cursa Popular de la Floresta. En aquesta mateixa línia, l’organització té previst que, després de dos anys fent un recorregut de 8 quilòmetres, al 2013 passi a ser de 10.

La 29a Cursa Popular de la Floresta, activitat que s’inclou dins dels actes de celebració de la Festa Major de la Floresta i que és també prova puntuable per a la Lliga Internet de Championship, compta, un any més, amb la col·laboració del TOT Sant Cugat i del Diari de Sant Cugat.

Nocturna de Collserola
Un cop acabada la 29a Cursa Popular de la Floresta, el Club Excursionista Independent de Catalunya es posarà a treballar en l’organització de la cinquena edició de la Nocturna de Collserola, que tindrà lloc el cap de setmana del 29 i 30 de setembre. Es tracta d’una caminada de resistència, que començarà el dissabte 29, a les 19 hores, i acabarà diumenge, als voltants de les 10 hores, amb sortida i arribada al Casino de la Floresta. L’organització ofereix dos circuits: un de 17 quilòmetres amb 800 metres de desnivell acumulat, i un de 53,5 quilòmetres amb 3.600 metres de desnivell acumulat. Les inscripcions ja es poden formalitzar a la web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (www.feec.com).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem