La santcugatenca Jaël Bestué: bronze en els 100 metres als Europeus sots 20 de Suècia

L'atleta de Sant Cugat es converteix en la primera catalana finalista d'aquesta prova en qualsevol campionat i categoria de sempre

La jove atleta santcugatenca (farà els 19 anys al setembre) ha aconseguit el bronze a la prova dels 100 metres, en els Europeus sots 20 d'atletisme que s'estan disputant a Boras, Suècia. Bestué va aconseguir divendres al vespre la fita amb una marca d'11,59 segons, però el més destacable és que era la primera atleta espanyola competia en la prova final d'un Europeu sots 20 i, a sobre, amb medalla inclosa. A més, és la primera finalista catalana en 100 metres en qualsevol campionat i qualsevol categoria disputada.

Per davant, únicament la van superar l'holandesa N'Keita Seedo i la italiana Vittoria Fontana, totes dues amb una marca d'11,40 segons i només separades per 0,006 mil·lèsimes que van permetre a la segona coronar-se amb l'or.

La mateixa Jaël destacaba als mitjans després de la carrera que no les tenia totes sobre si havia acabat tercera o quarta, encara que quan va ser conscient que s'havia assegurat el bronze es va omplir d'alegria. A més, va explicar, el seu objectiu inicial era "passar a la final", així que la medalla ha estat una sorpresa molt benvinguda.

Abans d'arribar a la final, l'atleta catalana ja va trencar 2 rècords d'Espanya durant la tercera eliminatòria, en 100 metres, que feia temps que es mantenien intactes, gràcies als 11,43 segons registrats: el de Teresa Rioné i el de Yolanda Díaz, totes dues marques registrades en 11,48 segons els anys 1984 i 1987, respectivament.

A banda del bronze de Bestué, el combinat espanyol va aconseguir l'or en la prova d'heptatló gràcies a l'actuació de l'atleta, també catalana, Maria Vicente.