La UESC jugarà les fases de promoció de permanència a la Copa Catalunya

Els jugadors de Marc Solanes han perdut contra el Bàsquet Pia, un rival directe, i s’hauran de guanyar la categoria en la post temporada

La UESC avui es jugava la permanència de manera directa, contra el Bàsquet Pia, de nou, a casa. La victòria era l’única opció pels homes de Marc Solanes si volien mantenir alguna opció de salvació sense haver de passar pels playoffs de descens, ja que els sabadellencs eren un altre rival directe, el que marcava la salvació (desens) quan, comptant el partit d’aquest matí, restaven només dues jornades pel final de la lliga. A més, també serviria per refer-se d’una derrota, la de la setmana passada contra el Sitges per només un punt, que va fer molt de mal. Però no ha estat així i els vermell i negres han perdut 66 a 70.

Drama

La UESC ha estat l’equip que més ha dominat durant gairebé tot el partit, però un últim quart en què als jugadors se’ls ha ennuvolat el joc ha servit a la Pia per posar-se per davant quan faltaven menys de 5 minuts per acabar i, finalment, emportar-se la victòria que els assegura la permanència a Copa la temporada que ve gràcies a un gran triple quan faltaven pocs segons de possessió i restaven 7 segons per acabar el partit. Amb el -4 al marcador, la UESC no ha tingut temps de remuntar i la botzina final ha certificat les fases de promoció de permanència.

Abans del drama final, Oriol Pérez ha hagut de ser substituït entre llàgrimes per culpa d’una mala caiguda en un rebot. “Tenim els 3 interiors amb el menisc trencat i suposo que quan l’Oriol ha caigut ha notat que no podia més”, ha explicat un Marc Solanes molt seriós i decebut amb el resultat. Respecte al joc de l’últim quart, l’entrenador ha assegurat que “ens han passat moltes coses i no hem estat suficientment madur per superar-les: hem entrat en bonus en el primer minut, la lesió, després el Rafa ha fet la cinquena falta personal i no hem pogut estar per la defensa”. De fet el parcial del quart quart ha estat de 8 a 20 a favor dels sabadellencs, mentre en la resta de quarts se l’havien endut els santcugatencs.

Partit dominat fins el tercer quart

Tot i la derrota, la UESC ha començat el partit encertant molts triples i responent els punts rivals amb rapidesa, molta rapidesa, en comparació amb el ritme pausat de la Pia, que mastegava molt més les jugades. El segon quart ha estat bastant igualat, fins que cap al final els locals han aconseguit cert avantatge que s'ha reflectit en el 38 a 29 al descans. En el tercer quart els vermell i negres han fet el que es coneix com 'la goma', tot i que amb fluctuacions, l'avantatge es movia sempre en la barrera psicològica dels 10 punts i semblava que seguiria així fins al final del partit. Fins que ha arribat el darrer quart, en què la Pia ha pujat la intensitat de la defensa i ha encadenat alguns bons atacs fins que a falta de 4:30 per acabar s'han aconseguit posar per davant. "Ara falta saber si tindrem factor camp a favor o en contra. Això s'allarga 3 setmanes però seguirem treballant per salvar-ho", confiava en Marc en acabar el partit.

Pensant en la post temporada

El pròxim partit és l’últim de la temporada regular i la UESC el jugarà a la pista de l’A.E.S.E. el 7è classificat que ja no es juga res. Les fases de promoció de permanència comencen aquest mateix mes: el 19 es jugarà el primer partit, el 26 el segon i, si fos necessari (és al millor de 3), el tercer partit seria el dia 2 de juny. En cas que baixi, la UESC jugaria la pròxima temporada a la Primera Divisió de Catalunya.