Marc Garcia i Carme Ballesteros repeteixen triomf a La Floresta

Han estat els millors d'un total de 270 atletes, una xifra de participants lleugerament inferior a la de l'any passat

Dos-cents quaranta-quatre atletes han completat els 8,2 quilòmetres de la 29a Cursa Popular de La Floresta, als que s'han de sumar prop de 25 nens que també hi han participat en un circuit d'1,5 quilòmetres. Marc Garcia Giménez, que ja va guanyar l'any passat, ha repetit victòria en aquest amb un temps de 26 minuts i 51 segons. L'atleta, un habitual en proves atlètiques de la ciutat, ha creuat la línia de meta en solitari. Pel que fa a la categoria femenina la guanyadora ha estat Carme Ballesteros, amb un temps de 33 minuts i 4 segons. Ballesteros havia guanyat en anteriors edicions.

Marc Garcia ha assegurat que des de que es va canviar el circuit a 8 quilòmetres "és una cursa que se m'ajusta molt bé. Aquest any també se m'ha fet més dur, m'ha costat més deixar anar el segon, que ha estat cap al final". Carme Ballesteros ha explicat que "la cursa és molt exigent. Estic contenta, com que ja me la coneixia una miqueta m'he guardat una mica de forces pel final. M'he trobat bastant bé".

En la cursa infantil, els guanyadors han estat Víctor Serrano, amb un temps de 7 minuts i 26 segons, i Clàudia Ballesté, amb un temps de 8 minuts i 54 segons.

Bona participació
Malgrat que les previsions apuntaven a superar el rècord de l'any passat pel que fa al nombre de participants (297), finalment la xifra total ha estat una mica inferior: 270. Tot i així, Xavier Sans, president del Club Excursionista Independent de Catalunya i organitzador de la cursa, ha assenyalat que la valoració en aquest sentit és positiva: "tenint en compte que el recorregut és dur i que el perfil de corredor no és el clàssic d'asfalt, és un èxit", explica. També ha comentat que el canvi que s'ha fet enguany al recorregut –s'ha modificat un tram on hi havia forces caigudes– ha donat resultat: "ha estat un canvi positiu, especialment per la seguretat".

La Cursa Popular de La Floresta, que s'inclou dins dels actes de la Festa Major del districte, celebrarà al 2013 els seus 30 anys. És per això que l'organització vol tornar a introduir canvis en el recorregut i fer-ne un de 10 quilòmetres, o dos recorreguts, un de 5 i un de 10.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem