Mòdena, Getxo i Calella detallen l'experiència de ser Ciutat Europea de l'Esport

L'acte, organitzat per Sant Cugat Creix, ha servit per conèixer l'experiència d'aquestes tres ciutats europees. Sant Cugat ho serà el 2018

L'associació esportiva Sant Cugat Creix ha organitzat una trobada amb diferents ciutats que han acollit, i que en aquests moments estan celebrant, la Ciutat Europea de l'Esport, que Sant Cugat aplegarà el 2018. Aquest acte, presentat per Àlex López Puig, cap d'Esports del TOT Sant Cugat, s'ha celebrat el 15 de desembre, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, amb més d'una cinquantena d'assistents.

El principal objectiu d'aquesta trobada no ha estat un altre que el de conèixer de més a prop en què consisteix la Ciutat Europea de l'Esport, de la que Sant Cugat serà una de les ciutats europees el 2018. L'acte ha comptat amb la col·laboració de Davide Bonaccini, expresident del Club Handbol Sant Cugat.

Les tres ciutats, una europea, una espanyola i una catalana, han explicat el perquè van decidir ser-ho, la projecció europea que els ha donat, i que Sant Cugat ho té tot per ser-ho.

Mòdena, Getxo i Calella

Giulio Guerzoni, regidor d'Esports, de Política Juvenil, de Medi Ambient, de Política Energètica, de Serveis Civils, de Protecció Civil i Voluntariat de Mòdena (Itàlia) ha explicat la seva experiència en l'organització d'aquest esdeveniment esportiu el 2013. Per a Guerzoni, ser Ciutat Europea de l'Esport "és una forma de projectar-se a Europa". Mòdena és un important centre industrial, una ciutat de 185.000 habitants (el doble de Sant Cugat, que en té uns 90.000) amb 120 entitats esportives.

Getxo ho va ser el 2014

Hi han assistit més d'una cinquantena de persones. FOTO: Xavi Sedo / Sant Cugat Creix

Getxo va ser Ciutat Europea de l'Esport el 2014 i, a més, va ser escollida com la millor entre totes les ciutats europees del 2014. Álvaro González, regidor d'Esports de Getxo ha donat tots els detalls del seu projecte esportiu, i en declaracions al TOT Sant Cugat, ha assegurat que "el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat s'ha d'implicar amb Sant Cugat en la Ciutat Europea de l'Esport perquè encara que sigui la seu de l'elit esportiu està a Sant Cugat".

González ha definit l'associació Sant Cugat Creix com "un projecte excel.lent. Si podem, el copiarem. Hem convidat a Sant Cugat Creix perquè vingui a Getxo i ens expliqui la seva Carta Ètica". Getxo és una població de Biscaia, de 84.000 habitants i compta amb uns 70 clubs.

Calella, Vila Europea de l'Esport

Foto de família de tots els participants de l'acte, al CAR de Sant Cugat. FOTO: Xavi Sedo / Sant Cugat Creix

Calella està organitzant aquest 2016 la Vila Europea de l'Esport i Xavier Arnijas, tinent d'alcalde de Ciutadania, Cultura, Patrimoni Cultural i Esports de Calella, ha donat tots els detalls. Calella (Maresme) és una ciutat d'uns 20.000 habitants i rep uns 250.000 turistes a l'any. Té 28 clubs i es practiquen 55 esports.

Xavier Arnijas té molt clar que ser Ciutat Europea de l'Esport "ha de ser un projecte de ciutat, de tots. Sant Cugat ha començat molt bé organitzant aquest acte. Nosaltres no ho vam fer i Sant Cugat ja ho ha fet abans de començar. Comença molt bé i amb moltes ganes".

Rovira: "Afrontem una nova etapa de creixement"

Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha assegurat que "moltes coses que s'han dit i que Mòdena, Getxo i Calella han començat a fer arran de la Ciutat Europea de l'Esport nosaltres ja ho estem fent des de fa molt temps. Estem per endavant de moltes coses que ens han explicat". Per a Rovira, amb l'organització de la Ciutat Europea de l'Esport "se'ns planteja un nou escenari i una nova etapa de creixement. Ser Ciutat Europea de l'Esport ens donarà un impuls".

Albert Salarich, president de l'associació Sant Cugat Creix, ha assegurat que amb aquest acte "preteníem donar a conèixer tres ciutats que han estat Ciutat Europea de l'Esport i les possibilitats que li dóna a Sant Cugat poder afrontar un projecte d'aquest tipus".

L'acte, que ha acabat amb un sopar a peu dret al CAR, ha comptat, entre d'altres, amb representants dels clubs que formen part de la Carta Ètica de Sant Cugat Creix, i també amb representants del Partit Popular (Alfredo Bergua i César Calzada) i de la CUP (Robert Savé).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem