Olga Álvarez i Helios, dupla de plata en el Campionat del Món de canicross

L'atleta de Sant Cugat segueix fent podis en la categoria de canicross, una modalitat de múixing on el gos i l'atleta corren lligats amb un arnès, en el seu debut en la categoria absoluta

La múixer santcugatenca, Olga Álvarez, està d'enhorabona, després de finalitzar subcampiona en el Campionat del Món IFSS en la modalitat de canicross, superada només per l'amfitriona Sanna Näslund. En el campionat, disputat a Nybro (Suècia) entre el 17 i 18 d'octubre, la santcugatenca va participar juntament amb l'Helios, un gos amb barreja de brac, i van assolir la medalla de plata d'entre 43 participants.

En la carrera, disputada a 2 mànigues de 4,8 quilòmetres, la santcugatenca acabava amb un temps total de 27.17.5 minuts a només 23.6 segons de la líder. Amb això, finalitzava la primera màniga 3a, a 9 segons de la sueca, i repetia posició en la segona màniga, una màniga on Sanna Näslund li treia una diferència més gran. Tanmateix, la regularitat d'Olga Álvarez li permetia adjudicar-se la medalla de plata: "La primera part del segon dia vam sortir més lents. No obstant això, en la segona vam poder ser més ràpids, fet que ens va permetre mantenir la posició", apunta la santcugatenca.

D'altra banda, Olga Álvarez ha volgut remarcar la importància de competir com a local: "Pels gossos és fonamental conèixer el circuit i es notava que la dupla de la sueca i el seu gos l'havien treballat molt". Tanmateix, la santcugatenca es mostrava molt contenta d'aquesta medalla de plata: "Era la primera vegada que corria en la categoria absoluta. Competeixes amb gent que té 20 anys menys que tu i això et fa dubtar de si podràs estar a l'altura. Així que molt alegre, ha valgut molt la pena i sense l'Helios, no hagués estat possible".

Amb tot, el pròxim repte de la santcugatenca Campionat del Món de gossos nòrdics de la WSA, un campionat on disputat durant el novembre a Anglaterra on Olga Álvarez competirà amb el Sheppard, un gos de raça nòrdica amb el qual ja ha obtingut medalles en altres campionats anteriors.

Meritori 4t lloc a l'Europeu

D'altra banda, Olga Álvarez va participar en el Campionat d'Europa ICF, disputat entre el 12 i 13 d'octubre a Chevetogne (Bèlgica). En aquesta competició, la santcugatenca va participar amb la Ratxa, una gossa amb barreja de brac que s'estrenava per primera vegada en la competició. La dupla competia en la categoria de veterans on van realitzar 2 mànigues de 5,300 quilòmetres. Tot i que el primer dia, les pluges no van facilitar la carrera, la gossa i Olga Álvarez finalitzaven en la 4a posició. "El circuit estava en unes condicions molt dolentes per la pluja i la Ratxa no entenia per què no podia córrer al màxim. Jo la frenava, però tot i això, vam caure en més d'una ocasió". Tanmateix, la parella es va saber refer i, en la 2a màniga, assolien acabar en la 3a posició, assegurant-se així la 4a plaça per darrere de la gallega Mónica Touriño, a només 23 segons de la medalla de bronze.

"Va ser una experiència molt bona. Tot i que el primer dia va ser difícil gaudir a causa de la climatologia, en el segon dia de competició la Ratxa va poder córrer millor i ens vam treure el mal sabor de boca. Si m'hi hagués de quedar amb alguna cosa, seria amb la seva actitud i la seva actuació en el seu debut en competició oficial", apunta Olga Álvarez orgullosa.