'Pepe' Díaz segueix invicte després del confinament per la COVID-19

El santcugatenc guanya la seva 2a carrera popular amb una diferència d'11 segons respecte al segon classificat

Josep Díaz Carretero, del Club Runners Espanyol i amb el patrocini de Fisioymes, va guanyar la carrera 123 a Remontar, el darrer diumenge 5 de juliol, amb un temps de 16:10. Amb això, el santcugatenc s'adjudica la seva 2a victòria consecutiva, després de guanyar la I Milla de Sant Pau, i segueix invicte en el retorn de les carreres populars postCOVID-19.

Més info: 'Pepe' Díaz retorna en forma i s'adjudica la primera carrera post-COVID-19

Així ho explica Pepe Díaz: "Veig que comença a tenir resultats tot el meu esforç durant el confinament. Va ser una època complicada, no tant per l'esforç físic, sinó pel tema motivacional. No obstant això, estic orgullós i m'agradaria trobar el nivell en el qual estava abans de l'aturada".

D'aquesta manera, el santcugatenc va passar per la línia de meta amb un temps de 16:10 minuts, 11 segons més ràpid que el segon classificat (Sergi Matas). Finalment, Albert Parreño (16:36) va tancar el podi de la carrera 123 a Remontar.

123 a Remontar

123 a Remontar era una cursa popular organitzada pel Banco Santander, el recapte de la qual, uns 10.000€ aproximadament, es va destinar a la investigació de la COVID-19. En ella, els participants (600 inscrits) van poder competir en les modalitats de natació (1 quilòmetre), ciclisme (3 quilòmetres) o carrera a peu (5 quilòmetres) o fer el triatló sencer.

En la carrera a peu, modalitat en la qual va competir Pepe Díaz, es va realitzar un circuit per Montjuïc, memorant els darrers 5 quilòmetres de la marató dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Les sortides dels participants van ser esglaonades, amb sortides cada 30 segons.

A més, cada modalitat va comptar amb un amfitrió de renom. En el cas de la cursa a peu el participant va ser Martin Fiz (campió d'Europa i del món de Marató), qui va finalitzar en la 6a posició, mentre que en ciclisme l'amfitrió va ser Miguel Induráin (guanyador de 5 Tours de França) i en natació va ser Mireia Belmonte (campiona olímpica).