Quatre pilots de Sant Cugat participaran en el Panda Raid al Marroc

L'equip Sant Cugat exposarà els dos cotxes, un Seat Panda i un Seat Marbella, amb els que participaran en aquesta prova solidària, el dijous 7 de març, de 10 a 20 hores, al davant de l'ajuntament

Quatre pilots de Sant Cugat participaran en l'11a edició del Panda Raid, un ral·li amateur de llarga distància i resistència amb caràcter solidari. L'equip Sant Cugat està integrat per dos cotxes: un Seat Panda, de 40 cavalls, que pilotaran Ubald de Azpiazu Artigas i Anna Nadal, i un Seat Marbella, de 42 cavalls, que conduiran Joan Molinera i Toni Castillo. El pilot més experimentat en el Panda Raid és Ubald de Azpiazu Artigas, de 67 anys, que hi participarà per tercera vegada en una cursa en què ja va ser tercer en el 2018. Joan Molinera hi prendrà part per segon any consecutiu -el 2018 va guanyar una etapa- i, segurament, tornarà a ser el pilot més gran, als seus 71 anys. "És un petit Dakar", asseguren Ubald de Azpiazu i Joan Molinera.

Més info: Els de Azpiazu, tercers en desena edició del Panda Raid

7 etapes en 1.300 quilòmetres pel Marroc, amb 375 cotxes

L'equip Sant Cugat participarà en la categoria de 2 rodes motrius i del 8 al 16 de març recorrerà 7 etapes en 1.300 quilòmetres pel Marroc. Hi participaran 375 cotxes (750 pilots) de diferents països europeus, com Espanya, Itàlia, Portugal, Holanda i Bèlgica. Aquesta aventura dels quatre santcugatencs serà possible gràcies al patrocini d'empreses com TMA, Difisa i Hercal.

7dacafc5 0353 45ea 94a1 a4a1924b1588

Aquest és el Seat Marbella que pilotaran Joan Molinera i Toni Castillo. FOTO: Equip Sant Cugat

Característiques del Panda Raid

El més important del Panda Raid no és el temps ni la velocitat, és travessar la línia de meta. El Panda Raid s'allunya dels mecanismes de la tecnologia durant la competició, i la brúixola, el roadbook que proporciona l'organització, i la intuïció dels equips són les úniques eines que tindran els pilots. La classificació del Panda Raid es basa en un sistema de puntuació que té en compte la navegació -cal complir amb tots els controls de pas- i la velocitat mitjana en alguns sectors de l'etapa.

Raid solidari

El Panda Raid també és solidari. La Fundació GoodPlanet, que realitza accions com compensació de les emissions de carboni, estimarà una emissió conjunta en tunelades mètriques de CO₂, i l'equip de l'organització invertirà els diners equivalents a aquestes emissions per a comprometre's amb el medi natural i social. En aquesta edició, els participants, a través de la seva inscripció (2.350 euros per cotxe) també aportaran una quantitat econòmica per fomentar l'apicultura i el manteniment de la biodiversitat en el bosc de Mesguina.

L'equip Sant Cugat, al davant de l'ajuntament

L'equip Sant Cugat oferirà a la ciutat els dos cotxes que faran la Panda Raid. Serà el dijous 7 de març, de 10 a 20 hores, al davant de l'ajuntament de Sant Cugat, on exposaran els dos cotxes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem