Ramon Juan: el jove porter que es llueix en la divisió de bronze del futbol estatal

Amb només 19 anys acabats de fer, el de Sant Cugat és el porter titular del primer equip de la UE Cornellà, de la Segona Divisió B

El jove porter de només 19 anys acabats de fer -el 10 de desembre-, Ramon Juan Ramírez, és el porter titular del primer equip de la UE Cornellà, que milita al grup 3 de la 2a Divisió B, la categoria de bronze del futbol espanyol. “Vull seguir creixent al Cornellà. Aquesta està sent la meva segona temporada al primer equip i hi estic molt a gust. L'afició m'estima molt perquè sóc de la casa”, explica el de les Planes. Juan ha fet bona part de la seva formació al Cornellà, d'infantil de primer any a juvenil. El primer club on va jugar va ser al Sant Cugat FC -de patufets a benjamí- durant 6 temporades on a la categoria de patufet ja feia de porter. Després va marxar a l'EC Granollers i al CF Damm, on va jugar els dos anys d'aleví.

“Si fa uns anys m'haguessin dit que amb 18 anys seria porter titular a 2a Divisió B no m'ho hauria cregut”

La UE Cornellà és 6è en la lliga de 20 equips i, després de superar el CD Teruel a doble partit, s'ha classificat per disputar els vuitens de final de la Copa Federació Espanyola de Futbol. Juan ha jugat de titular bona part dels partits d'aquesta campanya. “Si fa uns anys m'haguessin dit que amb 18 anys seria porter titular a Segona Divisió B no m'ho hauria cregut”, detalla el porter. “Acostumo a aparèixer en moments decisius dels partits”, concreta.

Campió de la Copa Catalunya i play-off d'ascens a Segona Divisió A

La temporada passada, la 2017-2018, Juan va guanyar, amb la UD Cornellà, la Copa Catalunya i va jugar el play-off d'ascens a Segona Divisió A. En la campanya 2016-2017 va ser subcampió, amb la selecció catalana, en el Campionat d'Espanya Sub-18 de Seleccions Territorials. Amb el conjunt infantil de la UD Cornellà va ser campió de Catalunya.

El santcugatenc, que té contracte fins al juny del 2021, està del tot agraït a l'entrenador Jordi Roger, que és qui el va fer debutar la temporada passada amb el primer equip de la UE Cornellà, i també al nou tècnic de l'equip, Xavi Calm, que li ha donat continuïtat. “Sóc el jugador més jove de la plantilla i en la categoria no hi ha cap porter més jove que jo, ni en els equips filials”, assegura.

També és el segon entrenador del conjunt sub-23 de la Penya Blaugrana Sant Cugat, que milita en la 4a Catalana de futbol.

El seu pare és qui li va impregnar la passió pel futbol. “El meu pare jugava al Futbol Sala Chess de la Floresta i d'aquí em ve la meva afició pel futbol. Per a mi ho és tot”. Ramon Juan està estudiant un curs pont per accedir al grau superior d'esports.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem