Rebeka Masárová campiona del Roland Garros Junior

La tennista suïssa del Club Esportiu Valldoreix ha guanyat, amb només 16 anys, l'or al torneig Grand Slam disputat a París

Rebeka Masárová és una tennista de 16 anys, filla de mare espanyola i para croat, i de nacionalitat suïssa. Vinculada a BTT Tennis Academy, Masárová és sòcia del Club Esportiu Valldoreix, a on entrena i prepara diferents tornejos internacionals. Enguany, Masárová ha guanyat l'or al torneig Roland Garros Junior, disputat entre el 29 de maig i el 4 de juny a París.

Segons ens explica José López, entrenador de BTT Tennis Academy i preparador de Masárová, la jove tennista viu a cavall entre Valldoreix, la seva ciutat d'acollida, i Basilea, la seva ciutat natal, tot i que la major part del seu temps se'l passa recorrent diferents tornejos de primera categoria arreu del món. Com a fet destacat, un conciutadà seu és Roger Federer, també nascut a Basilea, i que ha estat font d'inspiració per Masárová, segons ha explicat en diverses ocasions.

Va superar a contrincants d'alt nivell

Masárová partia com a 12a cap de sèrie. El partit més complicat se'l va trobar a la tercera fase, contra la italiana Federica Bilardo, a qui va guanyar després de patir molt (6-7(0), 6-2 i 6-3) després d'una actuació inestable i mancada de concentració. A quarts, es va recompondre i va guanyar, demostrant un alt nivell, a la ucraïnesa Katarina Zavatska (6-3 i 6-2), contra qui havia perdut la final del ITF de Niça. La semifinal la va guanyar contra la russa Olesya Pervushina (7-6(5) i 6-2), qui venia com a cap de sèrie; i la final la va guanyar contra la segona cap de sèrie, la nord-americana de 14 anys Amanda Anisimova (7-5 i 7-5), qui també havia preparat el torneig a les instal·lacions del CE Valldoreix.

Masárová i el CE Valldoreix

La tennista d'origen suís entrena regularment al CE Valldoreix, durant diferents períodes de preparació de diferents tornejos. Aquest fou també el cas del 21è Torneig ITF Junior de Beaulieu-sur-Mer, que es jugà a aquesta localitat propera a Niça l'abril passat, i on Masárová va obtenir la plata després de perdre contra la ucraïnesa, també de 16 anys, Katarina Zavatska.

El seu entrenador al club és José López, tot i que l'entrenadora oficial de Masárová és la seva mare, Maria Victòria Vieites. López destaca l'enorme potencial de Masárová i el seu gran nivell tècnic, però remarca que el punt que més ha de treballar encara la tennista és el mental. "Com a tots els tennistes joves, aquest punt és el que més costa, i el que més hem treballat al club" explica López, en relació a l'ocasional inseguretat de Masárová que fa minvar el seu joc a la pista.

L'ambició de Masárová és ser la número u del món

Actualment és la número 20 en el rànquing femení júnior i la 802 en punts WTA. Tot i el treball que encara li queda, López li augura un gran futur, ja que Masárová, tot i estar encantada amb el triomf a París, té la mirada fixada més endavant. "Em diu: 'El meu objectiu ara és Wimbledon, i després ser la núm. 1 del món'," explica el seu entrenador. "A diferència d'altres jugadors, [Masárova] té un objectiu real, i vol seguir treballant. És molt bona, i no es quedarà aquí."

Més informació
 
Comentaris

Destaquem