Salt de perxa en un escenari immillorable

Centenars de santcugatencs han gaudit del salt de perxa davant del Monestir

Al voltant de 30 atletes han participat aquest dissabte 3 d’octubre a la tarda a la primera Perxa al Monestir, activitat organitzada per la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat per promocionar el salt de perxa a la ciutat. Aquesta activitat paral·lela de la 32a Mitja Marató de Sant Cugat ha tingut lloc davant la muralla del Monestir de Sant Cugat, sota l’atenta mirada de molts curiosos que no s’han volgut perdre l’espectacle.

“És molt positiu portar l’esport al carrer, sobretot quan es tracta de disciplines que costen bastant d’entendre”, explica el director esportiu del Club Muntanyenc Sant Cugat Manel González. “És una bona iniciativa per reivindicar l’esport com a cultura i per apropar-lo a la gent. Val la pena que tinguem una activitat com aquesta i tant de bo que es pugui consolidar”.

El Club Muntanyenc Sant Cugat té un grup específic de perxa i compta amb Alberto Ruiz com a responsable de la disciplina.

Participants de nivell

És una de les activitats paral·leles de la Mitja Marató de Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

L’activitat s’ha subdividit en dues proves. La primera ha estat per a atletes de promoció (fins a la categoria cadet) i la segona per a atletes juvenls, júniors i sèniors. Alguns dels saltadors que han participat són Aleix Pi, actual campió de Catalunya i d’Espanya en la categoria júnior i Noel del Cerro, que l’any 2014 es va proclamar campió Olímpic de la Joventut, a Naijing.

Pel que fa a atletes femenines, la primera perxa urbana a Sant Cugat ha comptat amb atletes com Marta Cot, diverses vegades campiona de Catalunya i medallista al Campionat d’Espanya Absolut; i la santcugatenca Tània del Cerro (Club Muntanyenc Sant Cugat), l’actual subcampiona de Catalunya Absoluta en Pista Coberta, tot i que l’atleta encara és de categoria júnior.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem