Sant Cugat Creix vol que la Comissió Europea aposti per la Carta Ètica

L'associació esportiva de Sant Cugat té el suport de l'Ajuntament i cinc socis europeus

L'associació esportiva Sant Cugat Creix, amb el suport de l'Ajuntament, i cinc socis europeus han presentat el projecte de la Carta Ètica a la Comissió Europea, dins del programa Erasmus +. Els cinc socis són la Scuola di Pallavolo Anderlini (Itàlia); l'ERC Iserlohn (Alemanya); l'AFC Barwell (Gran Bretanya), i les universitats de Rennes (França) i Leicester (Gran Bretanya). Si la Comissió Europea ho aprova, ho faria a la tardor del 2015 i el projecte es posaria en marxa a partir del gener del 2016, amb una subvenció econòmica.

Amb la formació de 120 tècnics de sis clubs esportius, la Carta Ètica ha posat punt final a la primera fase, que va començar al març i que ha dirigit Albert Casorran. La segona etapa formativa s'iniciarà al setembre, quan els tècnics hauran de formar als seus jugadors i també ho faran els pares i directius.

Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix ha explicat que la Carta Ètica és un projecte molt potent, mentre que Eloi Rovira, Coordinador d'Entitats Esportives de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha assegurat que “l'Ajuntament hi havia de ser. La Carta Ètica és un projecte molt ambiciós.

Junior FC, CFU Mira-sol Baco i el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat s'hi adhereixen

Sis són els clubs que s'han aderit a la Carta Ètica. FOTO: Artur Ribera

A banda de les entitats que formen part de Sant Cugat Creix -Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat i Club de Rugby Sant Cugat-, a la Carta Ètica s'hi han adherit, fins al moment, tres clubs esportius. Són el Junior FC, el CFU Mira-sol Baco i el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat. Segons Sant Cugat Creix, amb la incorporació d'aquestes tres entitats, Sant Cugat Creix passa a tenir 3.000 esportistes federats, quasi la meitat de l'esport federat de la ciutat.

Amb la incorporació de l'empresa Paidos des dels inicis de Sant Cugat Creix, també segons Sant Cugat Creix, Paidos treballa amb una part de l'esport escolar del municipi.

Acte institucional d'adhesió

L'acte més institucional de l'adhesió d'aquests tres clubs a la Carta Ètica se celebrarà el dimarts 16 de juny, a les 19 hores, al Celler Cooperatiu, amb la presència de representants de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat. En el mateix acte també hi haurà una xerrada, Entrenant els Valors, a càrrec de Pep Marí, cap del departament de psicologia del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Aquest acte s'ha celebrat aquest dilluns, 8 de juny, a l'Hotel Sant Cugat, amb la presència d'Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, el vicepresident Miquel Martínez; Eloi Rovira, Coordinador d'Entitats Esportives de l'Ajuntament de Sant Cugat, i Albert Casorran, psicòleg responsable de la formació de la Carta Ètica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem