El Sant Cugat FC guanya de golejada a la violència masclista

Les jugadores i jugadors dels Primers Equips del club van barrejar-se per disputar un partit que ja s'ha convertit en tradició

El Sant Cugat FC va organitzar dimecres 23 de novembre el ja tradicional Partit Mixt per la Igualtat en motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Així, les jugadores i jugadors dels Primers Equips del club van barrejar-se per disputar un partit a la ZEM Jaume Tubau. Més enllà del resultat, que va ser de 4-1 favorable a l’equip que vestia amb la samarreta local, l’objectiu del matx era "demostrar que a l’esport i a la vida el respecte i la igualtat entre gèneres és imprescindible".

Abans que la pilota comencés a rodar, Mari Carmen Torres, directiva responsable del futbol femení, va llegir el manifest conjunt de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport, que destacava que el món de l’esport "referma el compromís amb la llibertat i la garantia de les dones a tenir seguretat, integritat física i psicològica, també el dret a la salut, a l’educació i a la llibertat per la participació social i política en tots els àmbits del dia a dia”. A banda, apuntava que és "una tasca conjunta d’homes i dones" construir un imaginari col·lectiu on la igualtat "sigui un fet amb una mirada inclusiva". 

A més, estava convidat a l'esdeveniment el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, que va assegurar que aquestes campanyes "són molt positives pel futbol femení i pel seu creixement” i que la FCF "seguirà estant al costat del futfem perquè la violència masclista s’acabi d’una vegada per totes”.

Finalment, l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, va agafar la paraula per advertir que la violència masclista "no és només l’assassinat, sinó tots aquells insults i assetjaments diaris, també en el món de l’esport”. Pel que fa al Sant Cugat FC, va recordar que recentment s'han celebrat els 50 anys del futbol femení a l'equip i que les pioneres "deien que quan van començar tothom les mirava malament". Ara, diu Ingla, ha millorat però "massa sovint hem de reivindicar l'esport femení i ens ajuden molt clubs com el Santcu, que hi aposten".

Més info: Sesé: 'Em vaig sentir culpable després de ser víctima d'un comentari masclista'

Foto de grup amb les autoritats al Partit Mixt per la Igualtat del Sant Cugat FC. FOTO: Ajuntament

Foto de grup amb les autoritats al Partit Mixt per la Igualtat del Sant Cugat FC. FOTO: Ajuntament

Partit Mixt per la Igualtat del Sant Cugat FC. FOTO: Ajuntament
Lectura de manifest abans del Partit Mixt per la Igualtat del Sant Cugat FC. FOTO: Ajuntament

Lectura de manifest abans del Partit Mixt per la Igualtat del Sant Cugat FC. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem