Sant Cugat, un referent a Catalunya en l’esport femení federat

Els disset clubs locals amb més quantitat de jugadores reuneixen 2.882 esportistes federades, i l'OMET, 1.362 escolars

L’esport femení federat a Sant Cugat és un referent de l’esport català, tant en primers equips com en els conjunts de base. Després de Barcelona, amb 18 equips, i Terrassa, amb 8 (però fins a 6 equips són d’hoquei sobre herba), Sant Cugat (6) és la tercera ciutat de Catalunya amb més primers equips femenins dels esports més usuals competint en les màximes categories de l’esport espanyol. Són el DSV Club Voleibol Sant Cugat (Superlliga Iberdrola i Primera Divisió); el Junior FC (Divisió d’Honor d’hoquei sobre herba); el Patí Hoquei Club Sant Cugat (OK Lliga); el Club de Rugby Sant Cugat (Divisió d’Honor B), i l’equip de tenis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat (Primera Nacional).

Així, la nostra ciutat té més quantitat d’equips que la resta de províncies catalanes: Girona (3), Lleida (3) i Tarragona (0). També supera a Mataró (4), Sabadell (3), Badalona (2), i Rubí, Cerdanyola del Vallès i L’Hospitalet de Llobregat, amb només un conjunt femení.

Pels clubs, la formació és clau

El treball constant en l’esport de base és el principal objectiu comú dels clubs del municipi que aposten per l’esport femení. I, al final, això també es tradueix en èxits esportius en l’àmbit català i espanyol, com els de la secció d’hoquei sobre herba del Junior FC, el Club Voleibol Sant Cugat i la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. L’esport femení local no ha parat de créixer i aquesta temporada, 2019-2020, una vegada més, són molts els clubs que han creat més conjunts femenins en la base. Un exemple és el nou equip sénior -amb dues jugadores de la base- de tenis de taula de la UE Sant Cugat, que en la seva estrena a Primera Nacional, lidera la categoria i lluita per ascendir a la categoria de plata estatal.

Els 17 clubs esportius del municipi amb més quantitat de jugadores apleguen 2.882 esportistes federades, acció que manifesta la importància que se li dona a l’esport femení.

Entrenadores i presidentes

A Sant Cugat hi ha molt poques entrenadores -és un dels punts a millorar-, i també escasses presidentes, com Cristina Muñoz (Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat; Ángels Piñero (Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat); Maria Manén (Club Voleibol Sant Cugat), i Núria Palos (Club Artística Sant Cugat).

La ciutat també disposa, des de fa 16 anys, d’un torneig femení de referència a Catalunya i a l’Estat espanyol. És el Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat de Voleibol Base Femení-Miquel Martínez, que es juga al mes de setembre.

Molt a prop dels nois

Quant a l’esport escolar del municipi, tot i que en els dos últims anys hi ha hagut una davallada en la pràctica esportiva -de 1.640 a 1.362 noies-, la xifra d’aquest curs escolar 2019-2020 respecte a la pràctica masculina (1765 nois) és molt positiva. L’esport escolar a la ciutat el gestiona l’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET).

Número de jugadores als clubs federats de Sant Cugat:

-Club Voleibol Sant Cugat: 328

-Junior FC (hoquei sobre herba): 300

-Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat: 300

-Club Tennis Natació (secció de pàdel): 213

-Club Esportiu Valldoreix (secció de pàdel): 152

-Junior FC (secció de pàdel): 150

-Club Muntanyenc Sant Cugat (secció d'atletisme: 146

-Club Tennis Natació Sant Cugat: (secció de pàdel): 146

-Club Muntanyenc Sant Cugat (secció de gimnàstica rítmica: 132

-Escola de Patinatge Artístic: 130

-Unió Esportiva Sant Cugat (secció de bàsquet): 120

-Junior FC (secció de tenis): 122

-Sant Cugat Futbol Club: 110

-Club Esportiu Valldoreix (secció de tenis): 107

-Club Gimnàstica Artística Sant Cugat: 80

-Club Handbol Sant Cugat: 63

-Augusta Padel: 60

-Club de Futbol Unión Mira-sol Baco: 52

-Qbasket Sant Cugat: 50

-Patí Hoquei Club Sant Cugat: 40

-Club de Rugby Sant Cugat: 30

-Complex Esportiu EMD de Valldoreix (seccions de pàdel i triatló): 15

-Unió Esportiva Sant Cugat (secció de tenis taula): 6

Més informació
 
Comentaris

Destaquem