Sant Cugat serà el punt de sortida de la tercera etapa de la "Volta"

La ciutat tornarà a participar en el campionat, l'any que Sant Cugat serà Ciutat Europea de l'Esport 2018

Sant Cugat serà la sortida (el lloc encara estar per decidir) de la tercera etapa de la 98a Volta Ciclista a Catalunya 2018, amb final a l'estació d'esquí de Vallter 2000. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Sant Cugat i la "Volta" aquest dimecres, 20 de desembre, tot i que el TOT Sant Cugat ja ho va avançar el passat 26 de novembre. La signatura del conveni es farà pròximament, en una data encara per confirmar. La ronda ciclista catalana, una de les proves més atractives del calendari internacional, enquadrada dins de l'UCI World Tour, se celebrarà entre el 19 i 25 de març.

Els anys 2009 i 2010 va sortir del CAR

La "Volta", que anualment reuneix els millors equips i ciclistes del món per les carreteres catalanes, no sortia de Sant Cugat des de l'any 2010, quan el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat va ser inici d'etapa durant dos anys consecutius (2009 i 2010). Llavors, el murcià Alejandro Valverde va sumar per primera vegada la "Volta" al seu palmarès l'any 2009 i el català Joaquim "Purito" Rodríguez va aconseguir la victòria a la classificació general final l'any 2010, les dues vegades en la que Sant Cugat ha estat protagonista a la ronda catalana.

A través d'un comunicat de premsa, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assegurat que "acollir una de les sortides de la Volta referma la voluntat esportiva de la ciutat coincidint amb el nomenament de Ciutat Europea de l'Esport 2018. Un esdeveniment com aquest ens situa en el mapa de ciutats esportives. Fomentar l'esport entre la ciutadania és un dels reptes que volem assolir aquest 2018 i que la Volta passi per la ciutat ens ajuda en el nostre objectiu."

Per la seva banda, Rubèn Peris, director general de la Volta Ciclista a Catalunya, ha afirmat que tornar a Sant Cugat és tot un privilegi, especialment en un any on l'esport serà el clar protagonista a la ciutat, i amb la "Volta" tindrà una repercussió d'abast internacional.

Ciutat Europea de l'Esport 2018

Aquesta competició catalana de primer nivell formarà part del calendari de competicions de primer nivell de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018.

La Unió Ciclista Sant Cugat va ser qui en el seu dia va proposar a l'ajuntament que la ciutat acollís una sortida o una arribada d'aquesta prova, i posteriorment el regidor d'Esports, Eloi Rovira, va entrevistar-se amb els responsables de la Volta Ciclista a Catalunya, amb els que va arribar a un acord.

En la Volta Ciclista a Catalunya 2017 hi van participar 250 ciclistes i 25 equips. En les últimes edicions han participat ciclistes del nivell de Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana o Alejandro Valverde.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem