Sergio Enríquez i Rosa Díez, guanyadors de la Mitja Marató de Sant Cugat

Entre les curses de 21 quilòmetres i la de 5 quilòmetres la participació ha estat de 1.179 atletes

Sergio Enríquez Castells, en categoria absoluta masculina, i Rosa Díez Gracia, en categoria absoluta femenina, han estat els vencedors de la 33a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat, que ha tingut lloc aquest diumenge, 23 d’octubre.

Sergio Enríquez, corredor del Cornellà Atlètic, ha vençut amb un temps d’1 hora, 14 minuts i 3 segons. Amb el dorsal número 773 ha creuat la línia de meta per davant d'Èric Monasterio (1:15:22) i Héctor González (1:18:18).

Les millors fotos de la Mitja Marató 2016

Sergio Enríquez, al podi com a primer classificat FOTO: Ale Gómez

L'atleta guanyador ha assegurat que és un circuit "amb moltes pujades i baixades", però "molt bo per entrenar, per afrontar la temporada, i molt bonic". Enríquez ha afegit però que "quan entres a Sant Cugat, la gent surt de casa seva a animar i això alegra molt".


Sergio Enríquez va ser campió de Catalunya de Marató fa tres temporades i sortia d'una greu lesió. És la primera vegada que corre la Mitja Marató de Sant Cugat.

La santcugatenca Rosa Díez, campiona

El podi femení amb Díez, Bernadi i Lombardo FOTO: Ale Gómez

Rosa Díez, corredora del Junior FC, s'ha proclamat campiona en la categoria femenina. Díez havia corregut en anteriors mitges, però mai havia pujat al podi. Ha fet un temps d'1 hora, 33 minuts i 26 segons, i ha creuat la línia de meta per davant de Clara Bernadi (1:34:06) i Susana Lombardo (1:34:49).


"No esperava ni de lluny guanyar, anava una miqueta a provar, perquè feia temps que no corria una mitja, però m'he trobat bé", ha assenyalat la santcugatenca.

Alejandro Rodríguez i Aída Ariza, guanyen la cursa de 5 quilòmetres

Com en darreres edicions, s'ha disputat paral·lelament a la cursa de 21 quilòmetres una de més curta, de 5 quilòmetres, en la que els vencedors han estat Alejandro Rodríguez, amb un temps de 16 minuts i 14 segons, i Aída Ariza, amb un temps de 20 minuts i 45 segons.

La participació de la prova de 5 quilòmetres ha estat lleugerament inferior a la de l'edició del 2015, quan van participar 262 corredors. En aquesta ocasió han creuat la línia de meta 250 atletes.

929 corredors completen la cursa de 21 quilòmetres

La participació ha estat de 1.179 atletes entre les dues curses FOTO: Ale Gómez

Un total de 929 corredors han acabat la cursa de 21 quilòmetres, que sumats als 250 de la de 5 quilòmetres, fan una participació total de 1.179 atletes. El nombre d'inscrits era de 1.400. La xifra és una mica inferior a la del 2015, quan van participar 38 corredors més, fent un total de 1.217. Amb tot, es consolida la millora respecte al 2014, quan només van participar 725 corredors a la cursa de 21 quilòmetres.

Manel González, director de la cursa, ha fet una valoració positiva de l'esdeveniment, ha destacat que no hi ha hagut incidents rellevants i que tot i que el circuit era "nou i molt dur, els inputs que hem rebut de moment són molt positius".

Pel que fa a la participació ha indicat que "hem mantingut el tipus malgrat les dificultats que tenen aquest tipus de curses". Ha afegit que de cara a pròximes edicions haurien de millorar el circuit: "Si ho fem així, podrem consolidar la cursa com fa uns anys".

Un participant, hospitalitzat per un mareig

Imatge de l'accidentat FOTO: Cedida

El SEM ha hagut d'atendre un home de 56 anys que participava en la prova de la mitja marató a causa d'un mareig. Els fets han tingut lloc al Passatge Olabarria, darrere l'estació de FGC de Sant Cugat. La persona ha estat traslladada en ambulància a l'Hospital General de Catalunya i, més tard, ha rebut l'alta mèdica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem