Subcampionat històric del CR Sant Cugat en la màxima categoria del rugbi català

El sénior femení jugarà la fase d'ascens a Divisió d'Honor

El sénior femení del Club de Rugby Sant Cugat, que en els 32 anys d'història de l'entitat no havia jugat mai el play-off pel títol de la Divisió d'Honor Catalana Femenina, s'ha adjudicat el subcampionat. En la final d'aquest títol, l'equip que aquesta temporada 2018-2019 dirigeix Albert Casorrán, ha perdut (46-15) amb el Barcelona Universitari Club (BUC), aquest dissabte, 2 de març, al matí, al Camp Municipal de Rugbi La Foixarda, a Barcelona, amb centenars d'assistents a les grades.

Albert Casorrán: "El que hem fet és brutal"

L'entrenador del primer equip femení del CR Sant Cugat, Albert Casorrán, ha explicat al TOT Sant Cugat que "ja sabíem que seria un partit molt difícil. En la primera part (34-5) no hem jugat bé i no hem sabut contrarestar el bon joc del BUC, que és un equip molt complet. I en la segona ho hem fet molt millor, amb un 12-10 i amb un joc molt més igualat. Hem tingut més la pilota i hem arribat més en atac".

Per a Casorrán, "arribar a jugar per primera vegada el play-off pel títol de la Divisió d'Honor Catalana Femenina ha estat un premi, treballat i merescut. I jugar la final ha estat una passada. El que hem fet és brutal".

Superen el campió de la fase regular

En les semifinals de la Divisió d'Honor Catalana Femenina, que es van jugar el dissabte 23 de febrer, al Camp Municipal Can Vinader de Castelldefels, el CR Sant Cugat va sorprendre el campió de la lliga regular, la UE Santboiana, a qui va superar per 17 punts a 21. En l'altra semifinal, el BUC va guanyar (23-10) al GEiEG de Girona.

El CR Sant Cugat, quart en la lliga regular

En la lliga regular, el CR Sant Cugat ha finalitzat en la quarta posició, amb 35 punts (7 victòries i 7 derrotes), per darrere de la UE Santboiana (55 punts), BUC (54 punts) i GEiEG (53 punts). En la Divisió d'Honor Catalana Femenina, que s'ha jugat del 6 d'octubre al 14 de febrer, en 14 jornades, també hi han participat el Castelldefels Rugby Unió Club (CRUC), el Club Natació Poble Nou (CNPN), el CE INEF Lleida i el Gòtics RC.

Jugarà a la Divisió d'Honor B o Divisió D'Honor

Amb la renúncia del campió d'Andalusia per jugar la fase d'ascens a la Divisió d'Honor, el CR Sant Cugat s'ha assegurat una plaça per competir la pròxima temporada, 2019-2020, en la Divisió d'Honor B Femenina, una categoria que podria ser realitat sí així ho aprova la pròxima assemblea de la Federació Espanyola de Rugby.

A la fase d'ascens de Divisió d'Honor B

També, per primera vegada, el CR Sant Cugat jugarà la fase d'ascens a la màxima categoria del rugbi espanyol, la Divisió d'Honor Femenina o Lliga Iberdrola. En el seu grup s'haurà d'enfrontar al CP Les Abelles de València, conjunt que visitarà el cap de setmana del 9 i 10 de març, per després rebre l'AD Ingenieros Industriales de Rugby Las Rozas, de Madrid, i un conjunt de Múrcia, tots tres conjunts campions de la seva comunitat autònoma. Dels dos grups d'aquesta fase d'ascens, els dos primers classificats jugaran les semifinals i els dos millors, la final. El campió pujarà a la Lliga Iberdrola i el subcampió jugarà contra un equip de la Divisió d'Honor al qual si supera, també ascendirà de categoria. L'únic equip català en la màxima categoria estatal és l'INEF-L'Hospitalet, que és quart de vuit equips.

Les protagonistes

Les 20 jugadores del sénior femení del Club de Rugby Sant Cugat que estan fent història són: Andrea González, Paula Ferrer, Anna Soa, Marta Valldeperes, Paula Pou, Carla Arca, Victòria Gil, Ailén Oteros, Inés Gesa, Lara Cabezas, Sara Marín, Natàlia Palou, Elisabeth Segarra, Laura Pérez, Andrea Moreno, Laia Riu, Anna Maria Colom, Sheila López, Tània Garcia i Laia Manzano. El cos tècnic està integrat per Albert Casorrán Caso (1r entrenador) i Ernest Miramunt Lucci (segon entrenador), Ferran de la Roza (tercer entrenador), Jordi Padró (preparador físic) i Vicenç Otero i Gemma Montseny (delegats).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem