Un Qbasket superior guanya el derbi a la Unió Esportiva Sant Cugat B

Quan falten 8 jornades perquè acabi la lliga, el Qbasket lluita per ascendir, mentre que el sénior B de la UE Sant Cugat vol evitar el descens

UE Sant Cugat B 57 - Qbasket Sant Cugat 68

UE Sant Cugat B: Pau Casabella (17), Ricard Fuster (2), Roger Aldean (19), Jan Peiró (5) i Eduard Garrell -equip inicial-, Roger Prior, Pol Candela, Marc Garcia, Jordi Riera (6), Biel Llansó, Ricki Fosalba (8), Pere Ramells, Gerard Castro i Musa Samba.

Qbasket Sant Cugat: Nil Camacho (4), Filip Ramírez (10), Noè Garcia (11), Biel Capellas (19) i Jordi Albert Pigem (12) -cinc inicial-, Miquel de Juan, Guillem Coll (4), Sergi Casaú (3), Carlos Lapaz, Unai Garcia (5) i Oriol Romeu.

Parcials: 15-20, 26-32, 36-52 i 57-68.

Àrbitres: Juan Carlos Muñoz Jara (principal) i Óscar Navarro Campas (auxiliar).

Instal·lació: Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler.

Públic: 150 espectadors.

Jornada: 18a jornada de lliga del grup 5 de 2a Catalana Masculina de bàsquet.

El primer equip masculí del Qbasket Sant Cugat, que a l'anada va perdre 76-81, ha superat (57-68) el sénior B masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat, aquest dissabte, 2 de març, al vespre, al Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler. El derbi ha estat dominat pel Qbasket, que en cap moment del partit ha anat per darrere del marcador. La màxima avantatge del partit s'ha produït en l'últim quart, amb una diferència de 19 punts (40-59).

Més info: La UE Sant Cugat B s'endú el derbi davant el Qbasket en un pavelló ple a vessar

Situacions diverses en la classificació

Quan falten 8 jornades perquè acabi la lliga, el Qbasket és 4t de 13 equips, amb un balanç de 9 victòries i 7 derrotes, però lluny de la primera posició (CB Mollerussa) que dona l'ascens directe a 1a Catalana, i del segon lloc (Vaillant ASFE Sant Fruitós), que juga la promoció d'ascens. Per contra, la UE Sant Cugat B, tot i ser 5è en la taula, amb un balanç de 7 victòries i 11 derrotes és molt a prop de les posicions de promoció de descens (11è i 12è) i de descens directe (13è).

Agustí Forné: "Tal com ha anat el partit, la diferència en el resultat final del partit ha estat curta"

L'entrenador del Qbasket Sant Cugat, Agustí Forné, ha explicat després del partit que "tal com ha anat el partit, la diferència en el resultat final del partit ha estat curta perquè hi ha hagut molts moments que podríem haver trencat el partit i no ho hem fet. Ens ha costat perquè la UE Sant Cugat B ha defensat en zona pràcticament tot el partit i quan no encistelles les pilotes, com ens ha passat en la primera part, que hem fet 1 dels 14 triples que hem llençat i hem abusat molt dels triples, costa més. No hem sabut atacar bé, però després, quan hem entrat amb el joc exterior és quan hem marxat en el marcador. M'ha sorprès que no canviessin la defensa zonal. Han mort amb la zona".

Agustí Forné: "El nostre objectiu és acabar tercers"

Per a Forné, l'objectiu en les 8 últimes jornades de lliga és "guanyar tots els partits que queden per intentar atrapar els dos primers classificats, tot i que som conscients que és molt difícil. A veure si punxen. El nostre objectiu és arribar a acabar tercers, que ens podria fer pujar de categoria si hi ha alguna reestructuració o la baixa d'algun equip".

Albert Garcia: "En aquests moments, el Qbasket està a un nivell més alt, amb una dinàmica bastant diferent de la nostra"

El tècnic de la UE Sant Cugat B, Albert Garcia, ha fet la següent anàlisi del partit i de la derrota: "Ja ens ho esperàvem. En aquests moments, el Qbasket està a un nivell més alt, amb una dinàmica bastant diferent de la nostra, que ens està costant molt poder ser 6 o 7 jugadors en els entrenaments. Hem plantejat el partit d'una manera que potser no és el nostre plantejament preferit, però que ho hem hagut de fer així per intentar competir una mica. Volíem plantejar un partit de molt pocs punts perquè a molts punts no ho aconseguiríem i, per això, hem hagut de fer moltes alternatives individuals i zonals. I, al final, molt més zonal perquè ells estaven més incòmodes. Realment, en zonal tothom està molt més incòmode".

Albert Garcia: "Podem aconseguir evitar jugar la promoció de descens"

Garcia creu que "podem aconseguir evitar jugar la promoció de descens, però ara mateix arrosseguem una dinàmica molt complicada. Tots els equips estem molt estrets en la classificació i tal com estem ara mateix guanyar és important i ara mateix ho tenim molt complicat però competirem tots els partits al màxim".

El CB Matadepera i el CB Santpedor, pròxims rivals en la lliga

El Qbasket rebrà el diumenge 10 de març, a les 17.45 hores, el tercer classificat, el CB Matadepera, mentre que la UE Sant Cugat B visitarà el 8è, el CB Santpedor, el dissabte 9 de març, a les 17.45 hores.
 

Els derbis que s'han jugat fins ara:

-Jornada 5: Qbasket Sant Cugat 76 – UE Sant Cugat B 81

-Jornada 11: European International School 82 - Qbasket Sant Cugat 91

-Jornada 12: European International School 53 – UE Sant Cugat B 68

-Jornada 18: UE Sant Cugat B 57 - Qbasket Sant Cugat 68
 

Els derbis que s'han de jugar:

-Jornada 24 (antepenúltima jornada de lliga): Qbasket Sant Cugat - European International School. El diumenge 28 d'abril, a les 17.30 hores.

-Jornada 25 (penúltima jornada de lliga): UE Sant Cugat B - European International School. El dissabte 4 de maug, a les 19.30 hores.

 
Comentaris

Destaquem