Valldoreix i Atlètic Junior empaten a tres en un derbi trepidant

El 3r derbi de la temporada ha acabat amb empat a 3 en un partit que el Valldoreix ha tingut avantatge de dos gols en dues ocasions, però que l’Atlètic Junior ha pogut empatar al final

El Valldoreix FC i l'Atlètic Junior han disputat aquest diumenge 24 de novembre a la tarda, al Camp Municipal de Mira-sol, el tercer derbi de la temporada al grup 3 a la Segona Catalana. El partit ha estat molt tens i amb moltes alternances, sobretot a la segona part. A la primera el Valldoreix ha començat millor i ha estat superior a l'Atlètic Junior, amb una gran efectivitat, ja que de 3 rematades que ha fet, ha pogut fer dos gols posant el 2-0. El Valldoreix estava sent superior, però l'Atlètic Junior fet un gol de penal abans del descans que li ha donat molta vida de cara al segon temps. Tot i això, amb un gol als 4 minuts de la represa el Valldoreix tornava a distanciar-se amb 2 gols, amb el 3-1. Però quan semblava tot sentenciat, en 4 minuts l'Atlètic Junior, que ha estat superior a la segona part, ha pogut empatar a 3 i inclús podria haver remuntat el partit. Al final, el partit ha acabat en empat a 3, just pel que s'ha vist en el terreny de joc en què els dos equips han estat superiors en una part, el Valldoreix a la primera i l'Atlètic Junior a la segona.

El Valldoreix continua a la part alta, l'Atlètic Junior a la baixa

Amb aquest empat a 3, els dos equips sumen un punt i es queden 5è i 12è a la classificació, respectivament. El Valldoreix se situa amb 22 punts amb 6 victòries, 4 empats i 2 derrotes en 12 jornades. Els valldoreixencs només han perdut dos partits en tota la temporada i amb aquest empat es queden a 5 punts del lideratge, que el té el Sitges amb 27. Situació ben diferent per a l'Atlètic Junior que és 12è a la classificació amb 15 punts amb un balanç de 4 victòries, 3 empats i 5 derrotes. Els blau-i-negres només estan a 1 punt del descens que el marca l'Espluguenc amb 14.

Primera part del Valldoreix, segona de l'Atlètic Junior

El partit ha tingut dues parts molt diferenciades, a la primera el Valldoreix ha dominat en bona part i a la segona l'Atlètic Junior s'ha refet i ha dominat fins al final.

El partit ha començat molt igualat tot i que amb més domini del Valldoreix. Uns primers 45 minuts amb poques ocasions i en què ha estat clau l'efectivitat del conjunt local. Els valldoreixencs només han tingut 3 ocasions i han fet 2 gols. Tot i que, el primer gol del partit no ha arribat fins al minut 24, una rematada a la sortida d'un córner de Carlos Belmar, ha posat el primer del partit. Després del gol, l'Atlètic Junior ha intentat treure el cap però el Valldoreix estava molt ben plantat al camp i no s'ha deixat dominar.

A part del gol, els locals han pogut acostar-se més cops a la porteria dels visitants però sense molt perill. Fins que quan faltaven 4 minuts per acabar la primera part, el Valldoreix ha fet el segon gràcies a una bona jugada per la dreta de Jacobo Fernandez que ha acabat amb el 2-0.
Tot i això, quasi sobre el temps afegit, unes mans dins l'àrea del Valldoreix, han fet que l'àrbitre assenyalés penal per a l'Atlètic Junior. Els blau-i-negres que gairebé no han aparegut i Carlos Esteban no ha perdonat des dels 11 metres, per posar el 2-1 amb el que s'arribaria al descans.

A la represa, el Valldoreix ha sortit igual d'intens i això s'ha traduït en el 3-1, que posava una distància considerable per als verd-i-blancs. Ignacio Torrentbó, als 6 minuts de la segona part, amb un xut potent des de fora de l'àrea, ha fet el tercer per als locals i ha donat un cop d'autoritat en el derbi. Però, després del gol, el Valldoreix s'ha relaxat i això ha coincidit amb la reacció dels blau-i-negres que han tingut més possessió de la pilota. Una segona part en què han estat superiors, exceptuant l'inici amb el gol del Valldoreix.

En els últims 15 minuts ha passat de tot. L'Atlètic Junior ha fet 2 gols en 4 minuts i el Valldoreix ha acabat amb 9 jugadors. Al minut 74, el jugador del Valldoreix, Jordi Morcego, ha estat expulsat per doble groga. Falta que ha aprofitat David Escario, per enganyar al porter i fer el 3-2 que donava emoció i esperances a l'Atlètic Junior. Res ha canviat després del gol, el partit s'ha convertit en un cúmul d'ocasions i s'ha descontrolat pel complet, cosa que l'ha anat bé a l'Atlètic Junior per fer l'empat a 3 només 6 minuts després. Carlos Esteban, ha aprofitat una pèrdua dels locals per posar l'empat. Quedaven 10 minuts en què els dos equips podrien haver-se endut el matx, però el 3 a 3 final ha reflectit la igualtat. Però quan restaven pocs minuts pel xiulet final, Victor Pizarro, ha estat expulsat per doble groga i el Valldoreix s'ha quedat amb 9. L'Atlètic Junior ha tingut alguna ocasió mes per consumar la remuntada, però el 3 a 3 final ha reflectit la igualtat del derbi. Un derbi atractiu que ha tingut un final frenètic.

Al final del partit els dos entrenadors han valorat el derbi que ha acabat en empat a 3.

Jose Andrés Vargas: "Hem deixat escapar el partit nosaltres, amb els nostres errors"

Sobre el partit ha analitzat que: "Hem fet el 3-1 i ells han començat a arriscar. Han començat a posar moltes pilotes adalt i nosaltres no hem defensat bé al final del partit. Hem sigut nosaltres i han estat els nostres errors defensius que han fet que ells entressin al partit. Això sumat a l'ímpetu de l'Atlètic Junior, que ha fet que empatessin el partit. Podríem dir que l'empat és just".

I també ha destacat el fet que avui han tingut molts errors: "Avui han estat errors de tota la temporada. Som l'equip que més gols fa de la competició, però de la part de dalt, som els que més gols rebem i tot son errors de concentració. Al final, els errors d'avui, són els errors de les 12 jornades".

Alberto Morales: "L'Atlètic Junior mai es rendeix i avui s'ha demostrat"

L'entrenador de l'Atlètic Junior, Alberto Morales, ha comentat sobre el partit que: "Marxem amb un punt i sumar sempre és positiu. Avui hem estat superiors sobretot a la segona part i podríem haver guanyat el partit. Els errors que tenim sempre són els mateixos, la pilota aturada l'hem de treballar.

I sobre la reacció de l'equip ha comentat que: "Tot i això, per extreu-re conclusions positives, el partit se'ns ha posat molt difícil amb el 3-1 i semblava que el partit estava acabat, però al final no ens hem rendit i hem anat cap adalt. Hem empatat 3-3 i en els últims 5 minuts hem tingut ocasions per emportar-nos el partit. Som un equip que generem molt, i ens costa fer gol, però el 3-2 ens ha donat vida. Un punt que es queda curt, pel que s'ha vist al final però marxem satisfets".

Propera jornada

A la jornada 13, el Valldoreix visita el camp de l'Olivella el pròxim 30 de novembre a les 16:00. Un equip que en les últimes 8 jornades només ha guanyat un partit i que és 11è empatat a punts amb l'Atlètic Junior.

D'altra banda, l'Atlètic Junior també juga fora de casa en una visita complicada. Visitarà el líder de la competició, el Sitges, invicte a casa i que només ha perdut 1 partit dels 12 que ha jugat fins ara.

Els derbis d'aquesta temporada

Aquest derbi entre el Valldoreix i l'Atlètic Junior ha estat el 3r dels 6 derbis que hi ha aquesta temporada entre el Valldoreix, el Sant Cugat i l'Atlètic Junior. També ha estat l'últim que es disputa a la primera volta del campionat. Els altres dos derbis ja s'han jugat.