Vuit equips competeixen al 1r Meeting de Bàsquet Unificat

La UESC-ASDI Silincode hi ha participat amb dos equips en aquest torneig de Festa Major

Sant Cugat ha acollit aquest dissabte, 2 de juliol, el 1r Meeting de Bàsquet Unificat, un torneig inclusiu que reuneix a la mateixa pista tant a jugadors amb discapacitat intel·lectual com a jugadors federats, tot fomentant la inclusió a través de l'esport i del bàsquet. El torneig forma part del programa d'activitats de la Festa Major de Sant Cugat.

Aquesta competició l'organitza la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa. "La idea principal d'aquest torneig és posar a la mateixa pista a jugadors federats amb jugadors amb discapacitat. Creiem que és magnífic", ha assenyalat Marisol Colet, directora general de la Fundació del Bàsquet Català.

Els integrants de l'equips UESC-ASDI 1 reben el trofeu FOTO: Pere Fernández

Manel Algeciras, director tècnic de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), ha afegit que la principal funció d'aquest torneig és que "els esportistes amb discapacitat intel·lectual puguin mostrar les seves capacitats. Entrenen, competeixen, i per tant, tenen un nivell tècnic, tàctic i físic important".

Al torneig hi han competit dos equips de la UESC-ASDI Silincode, a més del SESE, el Fènix, el Lleida, el Lluïsos, el Boet Mataró i el CB Santfeliuenc. "Per a nosaltres és importantíssim que Sant Cugat aculli un torneig com aquest", ha explicat la presidenta de la UESC, Mònica Mateu. "El fet que aquests nois comparteixin a la pista amb jugadors federats els aporta molt, estan aprenent moltíssim".

El TOT amb la Festa Major

La Festa Major d'enguany donava el tret de sortida el dimarts 28 de juny amb el seguici i el pregó, a càrrec del Club Rugby Sant Cugat, que podeu veure en imatges i vídeo

Fins al diumenge 3 de juliol, un total de 363 activitats donen forma a la festa grossa més llarga del municipi. I, com no podia ser d'una altra manera, el TOT està fent un ampli seguiment de la cita oferint les activitats, les cròniques, els vídeos i les millors imatges de tot el que dóna de si la Festa Major.

Podeu seguir tota la informació de la festa a través de la pàgina web www.totfestamajor.cat, o a través de les xarxes socials del TOT, FacebookTwitter i Instagram.

D'altra banda, amb l'inici de Festa Major arrencarà la 19a edició del concurs TOT Fotoportada. Des del mateix dia 28 i fins al 23 de setembre podeu enviar un màxim de dues fotografies de qualsevol de les cinc categories del concurs, que compta amb més de 8.000 euros en premis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem