contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat logo

 

 

La ZE de la Guinardera, el centre neuràlgic de l’esport local

La ciutat està modernitzant les instal·lacions existents i construint-ne de noves per satisfer les necessitats de la ciutadania

Potenciar l’esport és una de les prioritats municipals i, per aquest motiu, es treballa per ampliar i millorar les instal·lacions esportives. Un exemple és la zona de la Guinardera, que es vol seguir impulsant com un gran hub esportiu de Sant Cugat.

Mireia Ingla: “En una ciutat que ha doblat la població des de principis de segle, cal planificar els equipaments que necessitem en el futur, però garantir també el bon manteniment dels actuals"

La ciutat està impulsant mesures per modernitzar les instal·lacions existents i construir-ne de noves per satisfer les necessitats de les demandes dels membres de les entitats i clubs esportius. “En una ciutat que ha doblat la població des de principis de segle, cal planificar els equipaments que necessitem en el futur, però garantir també el bon manteniment dels actuals. A més, ens sentim particularment orgullosos de l’aposta que han fet molts clubs, entitats i el mateix Ajuntament per visibilitzar l’esport femení, una assignatura que teníem pendent com a ciutat i com a país“, va declarar l’alcaldessa, Mireia Ingla, el passat 21 de març a la presentació dels projectes esportius municipals davant de més de 200 persones a la Unió.

Un dels projectes que està més avançat és la renovació de la pista d’atletisme. Les obres, que han tingut una inversió de 283.000 euros, s’han dut a terme en gran part aquest estiu i ara la instal·lació ja està a punt. Per últim, s’aixecarà un nou pavelló per a la gimnàstica rítmica, una de les principals reivindicacions de les entitats vinculades a aquesta disciplina esportiva.

Francesc Carol: "El pilar de l’esport de Sant Cugat és la multiesportivitat. És per això que volem augmentar el nombre de complexos i pavellons perquè puguin ser utilitzats per diferents esports"

El regidor d'esports, Francesc Carol, va assegurar que "El pilar de l’esport de Sant Cugat és la multiesportivitat. És per això que volem augmentar el nombre de complexos i pavellons perquè puguin ser utilitzats per diferents esports".

Anna Caula: “Amb les millores i noves instal·lacions que projecta l’Ajuntament, el municipi pot fer un salt endavant en la promoció de l’esport, els valors, els hàbits saludables i la cohesió social a Sant Cugat”

Les obres, que rebran una inversió d’1,6 milions d’euros, aniran a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i podrien començar a finals del 2023. “Amb les millores i noves instal·lacions que projecta l’Ajuntament, el municipi pot fer un salt endavant en la promoció de l’esport, els valors, els hàbits saludables i la cohesió social a Sant Cugat”, va estimar  Anna Caula, secretària general de l’Esport de la Generalitat.

Pista d'atletisme de la ZEM de la Guinardera a Sant Cugat. FOTO: Cedida

Pista d'atletisme de la ZEM de la Guinardera a Sant Cugat. FOTO: Catalunya.com

 

Renovació de la pista d’atletisme

  • Substitució del paviment sintètic dels carrils d’atletisme i els camins de salt de longitud i salt amb perxa. En total s’han instal·lat 5.350 metres quadrats.
  • El paviment compleix els requisits de la World Athletics i s’homologarà per part de la Federació Espanyola d’Atletisme.
  • Les obres s’han dut a terme en gran part aquest estiu i ara la instal·lació ja està a punt
  •  283.000 euros d’inversió
Simulació del futur pavelló de gimnàstica rítmica. FOTO: Cedida

Simulació del futur pavelló de gimnàstica rítmica. FOTO: Cedida

 

Nou pavelló per a la Gimnàstica Rítmica

  • Es construirà entre el pavelló ja existent i l’accés al camp de Rugbi
  • Tindrà una alçada interior d’11,5 metres, adient per poder acollir els exercicis de gimnàstica rítmica
  • La superfície construïda serà de 842 metres quadrats
  • També podrà utilitzar-se per a altres activitats, com ioga o zumba
  • Les obres aniran a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Podrien començar a finals del 2023
  • 1,6 milions d’euros d’inversió
 
Comentaris

Destaquem