Zoya Naumov fa la mínima per córrer els 800 metres en l'europeu de Pista Coberta

L'atleta de l'AA Catalunya ha fet millor marca personal, amb 2.02.15

Zoya Naumov ha aconseguit la mínima -2.03.80- en la prova dels 800 metres que exigeix el Campionat d'Europa Absolut d'atletisme en Pista Coberta, que es farà a Glasgow de l'1 al 3 de març. Ho ha fet en el Míting Internacional de Catalunya en Pista Coberta, el 6 de febrer, a Sabadell, amb una marca de 2.02.15, sent segona classificada, per darrere d'Esther Guerrero, que amb 2.01.46 ha fet rècord de Catalunya. A més, l'atleta de l'AA Catalunya ha fet millor marca personal, que en pista coberta era de 2.05.74, que va fer el febrer del 2018 també a Sabadell. A l'aire lliure, la seva millor marca és de 2.03.49, el juliol del 2018 en el Míting Internacional Ciutat de Barcelona.

Guanyar l'estatal li donaria el passi directe per l'europeu

Per ser a l'europeu de Glasgow, a banda de fer la mínima, haurà de revalidar el Campionat d'Espanya Absolut en Pista Coberta -li donaria el bitllet directe per a l'europeu-, que es farà el 16 i 17 de febrer a Antequera, i entrar en la llista definitiva de la Federació Espanyola d'Atletisme de cara a l'europeu.

Zoya Naumov: "És la cinquena millor marca espanyola i segona catalana de tots els temps"

En declaracions al TOT Sant Cugat, Zoya Naumov, ha assegurat que "estic molt contenta. He fet una cursa ideal amb una gran marca i, a més, és la cinquena millor marca espanyola i segona catalana de tots els temps".

Vol ser al Mundial de Doha, a l'octubre

Aquesta temporada 2019 també aspira a ser en ell Mundial de Doha, a l'octubre. Tot i que no és la seva prova, el passat 23 de desembre, a Sabadell, va fer rècord de Catalunya (1.14.14) en els 500 metres llisos, en un control absolut en pista coberta.

Amb tan sols 23 anys, l'atleta que esponsoritza New Balance ja ha aconseguit 3 podis en els campionats d'Espanya absoluts, del 2016 al 2018. Des dels 14 anys, a Zaumov l'entrena Juan Carlos Ginés, a la pista d'atletisme de la ZEM La Guinardera.

Dídac Salas, primer, i Eloi Rovira, segon

En el Míting Internacional de Catalunya en Pista Coberta també cal destacar la primera posició de Dídac Salas, en la prova de salt de perxa (5,50 m), i la segona plaça d'Eloi Rovira en llançament de pes (16.17).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem