Jaume Leiva i Zoya Naumov guanyen l'última Sant Silvestre de Sant Cugat

En aquesta cursa de 10 quilòmetres hi han participat 1.810 atletes, 163 més que el 2017

Jaume Leiva, amb un temps de 32 minuts i 12 segons, en categoria masculina, i Zoya Naumov (36.35), en femenina, han guanyat la 9a i última edició de la Sant Silvestre de Sant Cugat. L'organització, el Club Atlètic Barcelonès, ha decidit, per qüestions econòmiques, no continuar organitzant-la a Sant Cugat. Aquesta cursa també ha estat l'últim acte del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018.

Sant Silvestre kids de Sant Cugat 2018. Foto: Bernat Millet.

En categoria masculina, el podi l'han completat Mohamed Azzouf (31.55) i Carles Montllor (31.56), i en la femenina, Laura Vílchez (37.03), campiona el 2017, i la santcugatenca Laura Bel (37.33).

Més info: Joan Montserrat: “Voldríem seguir amb la Sant Silvestre, però ara mateix és inviable”

Leiva, l'atleta que més vegades ha guanyat la cursa

Amb aquesta victòria, Jaume Leiva, que ja es va imposar els anys 2011, 2015 i 2017, es converteix en l'atleta que més vegades ha guanyat la Sant Silvestre de Sant Cugat, per davant d'Omar Ougzfi, amb 3 títols. En la seva segona victòria consecutiva, Leiva ha liderat la cursa en solitari des d'abans d'arribar al quilòmetre 1, en la seva victòria més clara.

Aquesta temporada, l'atleta de Terrassa, de 35 anys i del Club I Run With Leiva, ha estat 3r en el Campionat d'Espanya de Mitja Marató, campionat que tornarà a participar a Sant Cugat el pròxim 31 de març, en la Mitja Marató de Sant Cugat, també en aquesta edició Campionat d'Espanya. També ha participat en el Campionat del Món de Mitja Marató, amb un registre d'1 hora i 5 minuts. Behobia-San Sebastián

Zoya Naumov guanya la seva primera cursa de 10 quilòmetres

Zoya Naumov, 37a en la classificació general, ha guanyat en la seva primera participació en la Sant Silvestre de Sant Cugat i en la seva primera cursa de 10 quilòmetres. L'atleta de Bellaterra, de 23 anys, formada en la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i que competeix per l'AA Catalunya, tanca un 2018 on s'ha adjudicat el Campionat d'Espanya Absolut en la prova de 800 metres, al juliol, a Getafe, i on també ha fet la seva millor marca personal (2.03.49), en 800 metres, en el Meeting Internacional de Barcelona, al juliol. Zaumov ha explicat que “estic molt contenta d'haver guanyat aquesta cursa, aquí, a casa, i en l'última edició”.

GetFileAttachment 2

Zoya Naumov, de Bellaterra, i formada al Club Muntanyenc Sant Cugat, ha guanyat la Sant Silvestre de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

1.810 atletes participants

En la 19a Sant Silvestre Barcelonesa a Sant Cugat, que s'ha corregut aquest dilluns, 31 de desembre, a la tarda, en un circuit de 10 quilòmetres, hi han participat 1.810 atletes (1.647 al 2017), d'entre els 2.232 inscrits, pels carrers de Sant Cugat, amb sortida a l'avinguda Pla del Vinyet, davant el Teatre-Auditori, i arribada a la rambla del Celler, al davant de l'Ajuntament.

López: “És una cursa que està molt ben organitzada i costa molts diners, i ja no podem assumir tants costos”

Domingo López, director tècnic de la cursa, ha fet un balanç positiu del campionat i ha destacat que “els santcugatencs han respost, una vegada més, meravellosament bé”. Quant al fet que aquesta hagi estat l'última edició que se celebra, López ha assegurat que “ha arribat un moment que hem hagut de dir que fins aquí arribem. Aquesta cursa està molt ben organitzada i costa molts diners, i ja no podem assumir tants costos”.

Rovira: “Des de l'Ajuntament estem contents amb la feina que s'ha fet”

Eloi Rovira, tinent alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha fet un balanç “molt positiu, en la línia de la qualitat que ens tenen acostumats des de l'organització. Si l'organització no s'ho repensa i aquesta és l'última edició, estem contents amb la feina que s'ha fet”.

Aquesta competició atlètica, que està homologada per la Federació Catalana d'Atletisme, l'ha organitzat el Club Atlètic Barcelonès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. El patrocinador principal de la cursa ha estat Sarsa, concessionari i taller oficial de les marques Audi, Volkswagen, Seat i Skoda.

GetFileAttachment

En la Sant Silvestre de Sant Cugat hi han participat 1.810 atletes. FOTO: Bernat Millet

Acte de cloenda

Com cada any, durant el mateix dia de la cursa, s'han entregat els trofeus als 3 millors classificats en la classificació general (masculí i femení), i la resta de premis es lliuraran en un acte el divendres 11 de gener, a les 19 hores, a l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquest acte, s'entregaran els premis del 4t al 18è classificats (masculí i femení) en la classificació general, els 3 primers classificats de cada categoria i sexe, i els dos millors atletes locals (masculí i femení). D'altra banda, i com ja és habitual, hi haurà un premi per a la millor disfressa individual i col·lectiva.

Primera edició de la Sant Silvestre Kids

En aquesta última edició, la Sant Silvestre ha presentat una novetat significativa, la primera edició de la Sant Silvestre Kids, una cursa atlètica infantil no competitiva adreçada a nens i nenes de 0 a 14 anys, amb 328 inscrits. Hi ha hagut 3 categories: els atletes nascuts entre els anys 2004 i 2007, que han fet 1.500 metres; els nascuts entre el 2008 i 2011 (1.000 metres) i, finalment, els nascuts a partir del 2012 (500 metres). La Sant Silvestre Kids s'ha celebrat just abans de la cursa de 10 quilòmetres en un circuit a la rambla del Celler, amb sortida i arribada al davant de l'Ajuntament.

GetFileAttachment 4

La primera edició de la Sant Silvestre Kids ha estat un èxit, amb 328 inscripcions. FOTO: Bernat Millet

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem