Arriben 'Els Dijous de Salut a Sant Cugat'

Mútua Terrassa i l'Ajuntament organitzen un cicle de conferències sanitàries per a tothom

Aquest dimecres, 11 de gener, s'ha presentat el nou cicle de conferències sobre salut organitzat per Mútua Terrassa i l'Ajuntament de Sant Cugat amb l'objectiu d'acostar els temes mèdics a la ciutadania i així ajudar a prevenir i evitar malalties.

Durant l'acte de presentació, Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, ha recordat que aquest projecte segueix la línia del que des de 2002 es feia a la ciutat, el cicle Dona i salut. En plantejar-se la vuitena edició del cicle, “Mútua Terrassa ens va fer una molt bona proposta, que tenia la mateixa finalitat d'acostar la salut a la població d'una manera propera”, ha explicat.

Pellicer ha destacat que el cicle és fruit d'una necessitat, ja que, com ha explicat, “la gent està interessada en els temes de salut; només cal veure les visites que reben a Internet les pàgines sobre medicina, que passa per sobre de les consultes a pàgines d'esports, per exemple”. “Amb el cicle”, ha aclarit, “volem apropar aquest tema a les persones d'una manera més directa”.

El cicle
En total, s'han programat quatre conferències durant el 2012, que se celebraran a la Casa de Cultura, a les 19 hores, els dies 26 de gener, 15 de març, 21 de juny i 18 d'octubre.

Antoni Casagran
, gerent de la Unitat Estratègica Assistencial de Mútua Terrassa, ha destacat els principals objectius de les xerrades. En primer lloc, “informar sobre temes que són d'interès per a la ciutadania perquè estan al carrer”, ha apuntat. En segon lloc, ha destacat la voluntat de fer formació, ja que “s'aprenen coses sobre com prevenir problemes de salut, com actuar si en tenim...”. Finalment, “per fer divulgació, perquè a mesura que coneixem, podem transmetre als altres els nostres coneixements i millorar la salut de tots”, ha destacat.

Igualment, Casagran ha destacat la forma de presentar els temes de les conferències, tot dient que “el llenguatge amb el que es parla és entenedor per a tothom, i és un dels mèrits d'un programa d'aquestes característiques”, i ha destacat la “voluntat d'interlocució, per a que tothom pugui posar les seves preocupacions a sobre la taula i generar un debat enriquidor”.

Les conferències
Prevenció, actuació i cures davant l'ictus és la conferència que obrirà el cicle el dia 26 de gener. Aquesta la pronunciaran el Dr. Miquel Aguilar i el Dr. Jorge de Francisco, neuròlegs de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa; la Dra. Montse Muñiz, metge de família del CAP Valldoreix; i Herminia Rios, infermera del mateix centre.

El 15 de març la conferència és Alimentació i creixement infantil: què hem de saber?. Aquesta estarà conduïda per la Dra. Rosangela Tomasini, pediatra del CAP Sant Cugat; la Dra. Laia Asso, pediatra de l'Hospital Mútua Terrassa, i Montse Ibarra, infermera dietista de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa.

Com tractem l'angina de pit i l'infart de miocardi és la tercera conferència del cicle, el 21 de juny, i la pronunciaran els cardiòlegs de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa el Dr. Ferran Padilla i la Dra. Sònia Ibars; i es Dres. Dolors Ruiz i Raquel Hernández, metges de família del CAP Sant Cugat.

Tancarà el cicle la conferència La memòria és un tresor. Com preservar-la i potenciar-la, el 18 d'octubre, també a les 19 hores. Aquesta la pronunciaran el Dr. Enric Arroyo, metge de família del CAP Sant Cugat i el neuròleg de l'Hospital universitari Mútua Terrasa, el Dr. César Castejón.

Com ha assenyalat Josep M. Grego, director d'Atenció Primària de la Mútua, “hem buscat unes temàtiques que creiem que són d'interès per la ciutadania, amb les que intentarem donar respostes”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem