S’aprova el reglament de 'Bellaterra participa'

Malgrat els vots en contra de l’oposició (1 ERC i 2 Convergència), el govern en majoria de Gent per Bellaterra amb 6 vocals va aprovar el reglament

La Junta de Veïns del passat mes d’octubre va aprovar el reglament de “Bellaterraparticipa.cat”. Ramon Andreu, president de l’EMD (Gent per Bellaterra) va explicar que es tracta d’una plataforma per involucrar més gent en el petit procés polític de Bellaterra i que es faria de forma telemàtica per tenir un cost més econòmic, immediatesa i rapidesa.

Malgrat haver-se reunit prèviament per millorar el reglament, ERC va posicionar-se en contra, ja que considera que l’actual plantejament simplifica el concepte de participació i reclamen una participació real fruit d’un espai de debat i informació contrastada. Finalment, el mateix grup va denunciar que l’eina de convocatòria dels processos participatius, BellaterraTV, no s’adequa a la llei, ja que estén les convocatòries a través d’un mitjà no accessible a tothom, el Whatsapp.

Des de Convergència també es va fer incidència en el fet que la via telemàtica no hauria de ser l’única en el procés de votació. És per això que van votar-hi en contra, perquè creuen, com ERC, que la idea és bona però “ha de madurar una mica més”. El tema va portar cua, Joaquim Oltra, portaveu d’ERC, va citar la necessitat d’incidir en una cultura participativa i va criticar el pretès anonimat del porta a porta del pla de mobilitat. Jordi Macarulla, portaveu de Convergència, va fer una crida a la prudència i va reclamar l’opció de votació presencial a les oficines de l’EMD.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem