C's augura poques inversions durant el 2016 pel sobrecost de les expropiacions

La formació ha presentat les seves propostes pel pressupost 2016, encara pendent d'aprovar

C's preveu un any 2016 amb poques inversions per l'allau de "sentències desfavorables que rebrà l'Ajuntament per les diverses expropiacions de zones verdes". La formació política ho ha assegurat durant una roda de premsa celebrada aquest dilluns, 23 de novembre. La regidora de C's Munia Fernández-Jordán, ha indicat que l'Ajuntament hauria d'haver arribat a un acord extrajudicial o pactar un preu just abans de perdre les sentències sobre les zones verdes, que augmenta els costos judicials. Fernández-Jordán ha denunciat "l'opacitat" del consistori sobre el tractament de les zones verdes. 

A més el grup proposarà que es destinin 500.000 euros en un pla de voreres per arranjar els barris amb aquests elements més malmesos. Aquesta petició es formalitzarà en forma d'al·legació durant el ple extraordinari per debatre el pressupost 2016, encara pendent de presentar i aprovar. Sergio Blázquez, regidor de C's, ha indicat que aquests diners haurien de sortir de retallar en el gabinet jurídic extern que el darrer any ha tingut un cost de 275.000 euros, en la partida de protocol, en mitjans de comunicació i en el personal eventual que contracta l'Ajuntament que "està sobredimensionat", segons Blázquez.



Entre les al·legacions també es proposarà arranjar les clavegueres del barri de Sant Francesc, ampliar la formació de la Policia Local, augmentar l'aportació en un 50% a Càritas Sant Cugat. Igualment des de C's també han indicat la necessitat de mantenir partides per a la Festa Major i a l'entitat El Senglar Cultura i "no augmentar-les com proposa CiU", així com deixar d'aportar els 8.500 euros a l'AMI. Durant la presentació de propostes Blázquez ha indicat que les biblioteques estan infrautilitzades i que s'haurà de dissenyar un pla perquè els ciutadans les facin servi més, per exemple, amb horaris més extensos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem