C's demana que l'Ajuntament no s'endeuti més

A més, la formació vol que es bonifiquen els vehicles segons el grau de contaminació

Ciudadanos (C's) demana que no se superi l'actual índex d'endeutament que té l'Ajuntament i que se situa en un 57%. Així ho ha fet saber en una roda de premsa el grup local de la formació política. Encara que el límit que marca la legislació vigent és del 75% pels consistoris, el regidor Sergio Blázquez ha assegurat que cada any l'Ajuntament paga 3,3 milions d'euros "només en tornar interessos, més del que es destina al pressupost de cultura".


La formació també ha celebrat la baixada d'IBI anunciada per l'equip de govern a instàncies de C's i ha assegurat que Sant Cugat no experimentarà una baixada en aquest impost, ja que la ciutat rep cada any entre 1.000 i 2.000 nous veïns que permetran equilibrar una rebaixa del 2,2% en aquest gravamen.
 

Més contamines, més pagues

Pluggo està explorant el món del vehicle elèctric i la seva càrrega FOTO: Cedida

A la mateixa roda de premsa, celebrada durant el matí d'aquest dilluns, 9 de novembre, Blázquez ha indicat que C's farà una aposta perquè es bonifiquin els vehicles que menys contaminin. En aquest sentit el de la formació unionista ha exposat que s'haurà de continuar bonificant en un 75% els vehicles 100% elèctrics, el 50% els híbrids, però que el descompte s'haurà d'allargar en el temps.


Des de C's han destacat la importància que es bonifiquin aplicant criteris d'esglaonament aquells vehicles que menys contaminin amb preus més econòmics en els cotxes que emeten 100 grams de CO2. "Es tracta que es pagui no pels cavalls, sinó per CO2 que emets, ja que el 40% de la contaminació ve del tràfic rodat". La secció local de C's ha manifestat que totes aquestes novetats podrien formar part de les noves ordenances fiscals que s'hauran de votar en el transcurs del Ple Municipal de desembre i que aquestes seran fixades al pressupost 2016.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem