Ametller Origen s'instal·larà al Mercat Vell de Sant Cugat

Està previst que l'empresa s'instal·li a partir de la primavera en aquest espai

El Mercat Vell de Sant Cugat es renova i tindrà un nou negoci: Ametller Origen. D'aquesta manera, l'espai tornarà al concepte original d'oferir tant producte per fer la compra, com una part de degustació. El comerç, dedicat especialment a la venda de producte fresc, ocuparà l'espai de deu parades a la part del mercat que dona al carrer de l'Endavallada, un 43% de l'edifici.

Tot i això, continuarà havent-hi la part de degustació amb la parada de peix, el japonès i la fleca, i hi haurà també un part de carnisseria i celler. Està previst que l'empresa s'instal·li a partir de la primavera en aquest espai. Actualment Ametller Origen té tres establiments a Sant Cugat: a l'avinguda de Cerdanyola, al carrer Francesc Moragas i a la rotonda del Xic.

El nou mercat vell es va inaugurar el 25 de novembre del 2015 amb aquest concepte de venda de proximitat, però també amb l'objectiu de ser un mercat de degustació de productes. Abans de l'obertura, el mercat vell es va remodelar, les obres d'adequació del nou espai van anar a càrrec de Gourmets i d'algun dels antics paradistes, que són els que porten la gestió de l'espai. Una gestió que té la sessió de l'Ajuntament per 40 anys, ja que les empreses van ser qui es va encarregar de les obres de remodelació del mercat.

Història del Mercat Vell, abans Mercat Pere San

La plaça de Sant Pere ja s’omplia de comerciants i compradors al segle xii amb un mercat setmanal a l’aire lliure on els arcs que hi ha a la plaça servien d’aixopluc. Domènec Miquel explica que a finals del segle xix comencen a venir més estiuejants a Sant Cugat que demanen un mercat més higiènic i estable i és per això que es comença a pensar en construir un nou mercat. Llavors, l’any 1910, l’arquitecte Ferran Cels tenia un projecte per construir l’ajuntament on hi ha avui el mercat de Pere San i abans hi havia les ruïnes d’una església. Finalment, decideixen construir-hi un mercat ja que oferia un servei més públic i l’any 1911 ja va entrar en funcionament amb una nau.

El 1917, s’hi instal·la la primera cambra frigorífica i l’any 1921 es construeixen els porxos de davant el mercat, on s’hi van col·locar inicialment les peixateries. El 1926 es construeix la segona nau. Segons Miquel, els anys 60 el mercat arriba a la seva màxima esplendor i lamenta que a partir de llavors s’ha renovat poc l’edifici. Per a l’historiador, la vianantització de la plaça i l’entrada en funcionament del mercat de Torreblanca han estat dos factors claus que han provocat “l’entrada en crisi del mercat de Pere San”. “El futur del mercat depèn de la voluntat municipal per donar-li més vida”, conclou Domènec Miquel. •

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem