contingut promocionat
Ajuntament Sant Cugat L

 

Coll Favà, el lloc on el comerç ha fet enlairar tot un barri

Comerç de Coll Favà: Dues dècades omplint de vida el barri amb establiments que han evolucionat, crescut i s’han fet forts

Més d’una seixantena de comerços i de locals conformen l’actual teixit comercial de Coll Favà. Botigues, principalment repartides al llarg i ample del passeig de Francesc Macià, on podem trobar tendes especialitzades en alimentació i menjar preparat, establiments per a animals de companyia, centres de formació, però també espais dedicats a l’estètica i al benestar personal, a més de centres de salut i una potent oferta gastronòmica i variada a través dels seus restaurants i dels seus bars.

 

 

Situat a escassos metres del centre de Sant Cugat, al barri s’hi pot accedir fàcilment caminant o en bicicleta degut als seus carrers amplis, dels quals alguns estan dotats amb carrils bici. Uns carrers que la major part del dia reben la llum del sol i a la nit, estan ben il·luminats. Coll Favà va néixer a partir del 1990 sobre els darrers camps de vinya que hi havia al municipi i avui en dia està coronat per l’obelisc més alt de la ciutat de 33 metres d’alçada i obra de l’artista Antoni Roselló, que s’ubica al capdamunt del barri, just a la plaça de Coll Favà. Però aquesta no és per l’única particularitat que destaca. El verd és el color estrella de la zona, a l’estar rodejat de diferents parcs urbans que s’encarreguen de donar la benvinguda al barri i on trobem diversos espais amb jocs infantils i màquines d’esport per a la gent gran. El barri també destaca per estar lliure de barreres arquitectòniques, un fet que convida a caminar i a passejar. Tot i això, també es pot accedir amb vehicle, ja que el barri compta amb centenars de places d’aparcament de pagament, però també gratuïtes.

La zona comercial de Coll Favà es va concebre com una de les centralitats comercials que hi ha a la ciutat i compta amb la seva pròpia singularitat. Aquesta singularitat ha anat evolucionant segons les necessitats dels seus residents, però també de la resta de santcugatencs i de santcugatenques.

El dia a dia del comerç a Coll Favà

Coll Favà és un entorn privilegiat per gaudir. Majoritàriament en ell conviuen famílies amb infants i joves a càrrec, que al llarg dels anys han contribuït a fer gran el comerç de la zona generant un corrent de confiança i de tu a tu, que l’han erigit en una gran zona comercial totalment dinàmica. A l’ombra del barri el comerç de Coll Favà ha crescut, s’ha fet fort i ha omplert de vida els seus carrers fins a ser capaç de convertir el passeig de Francesc Macià, la via emblema, en una autèntica rambla on passejar, mirar i comprar.

Recuperar el pols per aquest Nadal

Passat el primer confinament i capejant la segona onada de la pandèmia, el comerç de Coll Favà comença a recuperar el seu pols amb la mirada posada en aquest Nadal diferent i atípic. Sense les aglomeracions del centre, els establiments tornen a oferir els seus productes i els seus serveis amb l’esperança posada en un consum similar abans de la pandèmia i amb la voluntat de tornar a activar la vida que donen a aquest barri verd.

Per què us vau instal·lar a Coll Favà?

“Vam obrir un Bonaparte a Coll Favà per ser un barri amb molta vida i oportunitats, i ens va semblar un bona manera de continuar el nostre projecte a Sant Cugat”

Cristina Morales, quatre anys amb bonaparte a Coll Favà.

 

“Vam triar el barri perquè és un lloc molt llimunós, que tenia molta projecció, atractiu i molt a prop del centre” I

van Alós, més de 20 anys a Coll Favà amb Mans de Sant.

Un barri d’origen agrícola

Coll Favà en plena construcció als anys noranta FOTO: Cedida

Coll Favà en plena construcció als anys noranta FOTO: Cedida

Situat al centre-est de Sant Cugat, entre la riera de Volpelleres i el torrent de Ferrussons, Coll Favà deu el nom al passat agrícola del municipi quan aquell sector es destinava al cultiu de faves, fet que li va donar el nom. El cultiu va anar evolucionant cap a les vinyes. Tot i això, i durant els anys previs als anys 20 del segle passat, el nom era Coll Favar acabat amb erra, un nom que va acabar popularitzant-se com a Coll Favà fins a arribar a tal com el coneixem avui, entre habitatges i comerços. Per delimitar la zona comercial, l’Ajuntament va instal·lar rètols informatius.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem