contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat L

 

La Floresta, Les Planes i Mira-sol, barris amb entitat pròpia

Mira-sol, la Floresta, les Planes: Tres zones amb tres formes diferenciades de comerç i amb la seva pròpia identitat

La Floresta, les Planes i Mira-sol compten amb una identitat pròpia. Aquesta identitat es manifesta en diversos aspectes: des dels veïns que hi conviuen, a la singularitat de cada barri pel que fa a la seva arquitectura, fins a la seva orografia, que ha definit i ha obligat a construir d’una manera determinada cada carrer i cada plaça i que li atorguen un aspecte urbà totalment diferent entre ells. 

 

 

Una identitat que també és palpable en els seus comerços, ja que depenent de cada sector en destaquen una tipologia o un altre, sempre, però amb el suport dels residents més immediats.

Les Planes: Comerç de primera necessitat

Si diferenciem barri per barri, a les Planes ens trobem petits establiments repartits pels seus sinuosos carrers que tenen per objectiu oferir productes orientats a satisfer les primeres necessitats dels veïns i veïnes. A dia d’avui, les Planes disposa d’un supermercat, una farmàcia i un bar on es donen cita els habitants de les Planes i fan la seva compra recurrent. En el barri santcugatenc situat més a prop de Barcelona, també destaquen dos restaurants històrics i que compten amb unes increïbles vistes sobre Collserola, Sant Cugat i inclús el Vallès.

La Floresta: Restauració per a tots els gustos   

De la seva banda, la Floresta té una diversitat comercial més àmplia a través de diferents supermercats i botigues de queviures, a més de fleques i forns de pa, una clínica dental, un veterinari, un estanc i una farmàcia, entre altres establiments. En tots ells, es on té lloc la compra quotidiana del barri. La majoria d’aquests comerços s’ubiquen a tocar amb l’estació, eminentment entre la plaça de Miquel Ros i la de Josep Playà i els carrers adjacents, però també a la plaça del Centre.

Completen aquesta oferta diversos restaurants, bars i cafeteries. Una aposta, la gastronòmica, que darrerament s’ha anat ampliant fins a aconseguir una restauració pensada per a diferents gustos i paladars dels florestans.

Mira-sol: Un mercat que mou tot un comerç

Finalment, Mira-sol, que en un inici també es dirigia a oferir productes de primera necessitat ha anat sofisticant i ampliant els espais dedicats als comerços. La posada en marxa del Mira-sol Centre va suposar un abans i un després en l’oferta comercial i va anar sumant propostes amb la idea d’esdevenir un lloc on trobar tot el necessari per a una llar i relacionar-se: alimentació, moda, salut, complements, flors, restauració, centres de benestar, establiments de bellesa i fins a un gimnàs on posar-se en forma. La comoditat d’estar situat al costat de l’estació, d’estar dotat amb un ampli aparcament i disposar d’una atractiva oferta comercial han estat altres factors que fan que fins al Mira-sol Centre es desplacin persones  de Valldoreix i d’altres barris de Sant Cugat.

A més, aquesta atracció del Mira-sol Centre també ha fet activar alguns dels locals del seu entorn fent de Mira-sol un barri on satisfer totes les necessitats, de manera que entre els i els nou, Mira-sol actualment Mira-sol.

 

“Als anys setanta la meva mare va comprar aquesta Farmàcia perquè li agradava molt que estés en un entorn semirural i a prop de l’estació”

Arnau Segarra. Titular de la Farmacia la Floresta

“Vam obrir La Percha fa 6 anys  perquè vam fer un estudi i era l’opció més viable”

Àlex Grau. administrador la percha, a mira-sol

 

Barris connectats

Sant Cugat compta amb una completa xarxa d’autobusos interurbans que uneixen la ciutat amb altres poblacions i urbans que uneixen el nostre municipi amb si mateix. Entre ells també hi figuren els autobusos que uneixen Sant Cugat amb la Floresta, Mira-sol i les Planes i els anomenats autobusos de barri que únicament i que tant Mira-sol, la Floresta i les Planes en disposen d’un. Per facilitar la informació referent a tots aquests trajectes, l’Ajuntament va crear una aplicació i una web per recarregar les Targetes de Transport Urbà de Sant Cugat per a usuaris registrats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem