contingut promocionat
Running Vallès

Com escollir unes sabatilles de running

No totes les sabatilles d'esport són iguals, ni tothom necessita les mateixes característiques per poder córrer en perfectes condicions

El món de les sabatilles per córrer està en constant evolució, sobretot en els darrers temps en què el running s'ha convertit en tota una tendència. I això ha propiciat que hi hagi una gran oferta de models i que no se sàpiga ben bé quin escollir.

Quins criteris utilitzar per escollir les sabatilles perfectes?


El millor és determinar quines són les teves característiques personals per poder trobar les sabatilles que millor s'hi adaptin. Així, has de parar atenció a factors com el teu pes corporal, el terreny per on corres, la distància que acostumes a fer, el teu ritme de carrera...

Pes

Generalment, les sabatilles tenen uns rangs de pes recomanats segons l'estabilitat i l'amortiment. Quant més pesis més amortiment necessitaràs. Per exemple, si peses 65 kg pots posar-se unes sabatilles lleugeres amb poc amortiment, però si peses 90 kg necessitaràs més acotxament.

Terreny

És molt important que tinguis en compte el terreny per on corres. Així, si corres per la vorera és important que escullis sabatilles amb amortiment tou; si corres per un parc necessitaràs major estabilitat i una mica d'adherència; si corres por zones muntanyoses o pedregoses, necessitaràs sabatilles de trail perquè et donin major adherència, estabilitat i que siguin resistents.

Ritme

El ritme al que correu és important, ja que no totes les sabatilles respondran igual de bé. Per exemple, per a ritmes lents el normal és utilitzar sabatilles esmorteïdes; per a ritmes més ràpids caldrà utilitzar sabatilles més lleugeres i amb menys amortiment.

Article patrocinat per

Running Vallès
Més informació
 
Comentaris

Destaquem