Com posar a punt del jardí de casa

El jardí és una de les parts més especials de la casa i, per això, cal preparar-lo bé abans de l'arribada del bon temps

Avançar-se a l’arribada de la calor és una bona idea per preparar el jardí de casa. Després de l’hivern, cal revisar les zones exteriors de casa nostra, i veure si tenim ganes de donar un toc diferent de la terrassa, jardí o piscina de casa. Sovint els jardins són l’etern oblidat de les cases, però hem de tenir en compte que aquesta part de la casa també ens identifica: no és el mateix un jardí d’una casa amb nens, que el jardí d’una casa on viu una parella de gent gran.

Els jardins també responen a les necessitats dels propietaris de l’immoble, i són un espai ideal de socialització. Amb l’arribada de les bones temperatures i les ganes de sortir, el jardí és un lloc ideal per fer-hi sopars, dinars, jocs de taula o relaxar-se tot llegint un llibre.

Una de les primeres coses que cal revisar és l’estat de la gespa, les plantes i els arbres: el pas de l’hivern pot haver afectat tots aquests éssers vius. També cal saber que hi ha plantes i flors que són més pròpies d’una època de l’any que no pas d’una altra: en aquesta línia,  plantar flors i plantes que no necessitin tanta aigua ens ajudarà a tenir un jardí més adequat per a les altes temperatures de la primavera i l’estiu.

El jardí també es pot renovar

Si canviem la cuina, el bany o les habitacions de l’interior per tenir noves sensacions a casa, per què no fem el mateix amb el jardí? Aquest espai són uns metres quadrats que transmeten infinitat de coses i, si la nostra vida canvia, les zones exteriors també ho poden fer. Una idea per canviar l’estil del jardí és col·locar-hi un petit hortet.

D’una banda, podrem gaudir de manera diferent el nostre jardí i, d’altra banda, podrem tastar verdures, fruites i hortalisses plantades, cuidades i recollides per nosaltres mateixos. Patis i jardins poden adaptar-se fàcilment als nostres nous gustos: amb l’ajuda de professionals del sector, podem aconseguir els millors resultats per a les nostres zones exteriors.     

Tothom pot tenir el seu espai al jardí de casa

Optimitzar l’espai del jardí és essencial per aconseguir que tothom en pugui treure el màxim partit. Per als més grans de la casa, la instal·lació d’una barbacoa (d’obra o metàl·lica) farà que les trobades amb els amics siguin encara més divertides i entretingudes. Tenir una gran taula i cadires o sofàs d’exterior també farà que les trobades socials dels adults tinguin un punt especial. I les hamaques sota els arbres poden ser l’enveja de tots els veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem