Consells per preparar el jardí per al bon temps

Segur que ja estàs pensant a gaudir dels teus espais exteriors (jardí, piscina, hort...), per això et donem uns consells perquè els tinguis en les millors condicions

A grans i petits, a tots els agrada gaudir del jardí de casa. Un espai únic que fa més agradables les estones de calor, al sol o a l’ombra; l’excusa perfecta per ajuntar tota la família o els amics al voltant d’una taula a l’aire lliure. És tan important gaudir-lo i aprofitar-lo com posar-lo a punt per a l’arribada de la calor.

Quins són els 4 consells bàsics per preparar el jardí per a la nova temporada?

Posar la piscina a punt

La piscina es pot convertir en el teu millor amic durant l'estiu FOTO: Cedida

A començaments de la primavera és el moment ideal perquè comencis a preparar la piscina per poder gaudir-ne a l’estiu. La piscina serà l'enveja de grans i petits, un lloc on relaxar-se o jugar a mil i un jocs d'aigua amb els amics o veïns. Com que és una part del jardí on es passen moltes hores a l'estiu, cal començar-ne l'adequació amb temps.

Fer trasplantacions al jardí

Cal anar amb compte a l'hora de trasplantar flors FOTO: Cedida

Amb el canvi d'estacions i del clima, és important parar una atenció especial a les plantes del jardí, ja que no totes estan preparades per suportar les mateixes temperatures i condicions. L'estiu és el moment ideal per plantar les flors en un espai més gran i a l'aire lliure.

Perquè no facis malbé les arrels convé que facis un forat gran, hi fiquis la planta, pressionis el substrat del voltant i el reguis.

Plagues de mosquits

Els mosquits es poden combatre FOTO: Cedida

Per evitar els mosquits, que arriben amb el bon temps, no deixeu a la intempèrie recipients amb aigua i tapeu els forats dels arbres. Si teniu previst passar llargues estones a l'exterior i voleu evitar les picades de mosquits, és recomanable utilitzar repel·lents aplicats al propi cos o en forma d'espelmes.

Combinacions de plantes

Tenir diferents estils de flors i plantes aporta personalitat al teu jardí

El teu jardí també pot tenir un toc de color i estar decorat de la manera que més t'agradi. Prova de combinar en un test gran plantes altes amb plantes reptants, ja que els policultius dificulten que les plagues trobin el seu conreu favorit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem