contingut promocionat
Luces Led

Els llums led repel·len els insectes

Els llums LED tenen innombrables avantatges, des de la seva major eficiència energètica en relació a altres sistemes d'il·luminació, fins a avantatges en la salut i fins i tot conreu

Però, et volem parlar d'una altra de les seves múltiples funcions, lluny del simple objectiu d'il·luminar una estança. I és que s'ha demostrat que els llums LED poden repel·lir insectes, tals com els mosquits.


Ara que arriba la calor, és un bon moment per conèixer aquest avantatge dels llums LED. És molt comú trobar en determinats llums i bombetes restes d'insectes que s'han quedat enganxats, perquè aquests tenen tendència a anar cap a la llum. Però, això no passa en el cas dels llums LED, doncs aquests no resulten atractius per als insectes.


Segons un estudi realitzat en la Universitat de Georgia, que tracta específicament d'aquesta propietat dels llums LED, s'indica que els insectes es veuen clarament atrets pels raigs ultraviolats a causa de la composició de la seva estructura. A més, el color vermell és un element imprescindible en tot això doncs juga un paper important en la recerca i selecció de parella per als insectes.


Amb tot això, l'estudi reflecteix que els insectes, com per exemple els mosquits, al veure una font de llum composta per raigs ultraviolats no poden resistir-se a anar cap a ella, a més aquests raigs augmenten la seva activitat.


D'aquesta forma, la resposta del fet que els llums LED són un bon repel·lent d'insectes tals com els mosquits la trobes en el fet que aquests sistemes d'il·luminació no emeten radiació ultraviolada ni infraroja, amb la qual cosa els mosquits no se senten atrets per ells al no percebre aquestes radiacions.


Els llums LED són una font d'il·luminació composta per un material semiconductor, generalment Silici. És per això que els llums LED han permès la creació de sistemes d'il·luminació intel·ligents a causa del seu gran potencial d'il·luminació.


Se t'ocorre ara una bona raó per no reemplaçar les bombetes tradicionals per bombetes LED? Cada dia són més i més nous els avantatges dels sistemes d'il·luminació LED no només per a l'estalvi energètic de les nostres llars sinó per augmentar el nostre confort i qualitat de vida.

Contingut patrocinat per

Més informació
 
Comentaris

Destaquem