contingut promocionat
PDG CONSULTORS

Estalvi fiscal abans de Cap d’Any

ESPAI PUBLICITARI. Acaba l'any tenint en compte totes les modificacions fiscals

Amb l’arribada de final d’any convé recordar les modificacions en la tributació dels plans de pensions.


Els plans de jubilació ja es podran cobrar sense esperar a la data de jubilació. Les percepcions derivades d’aportacions que es van fer abans de l’any 2015 o bé durant aquest es podran cobrar abans del gener del 2025. Les percepcions d’aportacions fetes a partir del 2015 es podran cobrar a partir dels 10 anys de cada aportació.


Per tant, si es decideix aportar al pla de pensions, és millor fer-ho abans de finals del 2015 perquè a banda de disposar dels diners un any abans, els tipus impositius al 2015 són més alts que al 2016 i, en conseqüència, l’estalvi fiscal és major.

Pels que ja estan jubilats...

Recordem també que s’ha establert un règim transitori per aquelles persones ja jubilades i que no han disposat del seu pla de pensions en forma de capital i volen gaudir de la reducció del 40%:

  • Jubilats entre 2009 i 2014: tindran un termini de 8 exercicis des de la data de jubilació per rescatar el pla amb el benefici fiscal.
  • Jubilats abans del 2009: podran aplicar la reducció del 40% si recuperen els diners abans del 31 de desembre del 2016.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem