El Gremi de Restauració de Sant Cugat s’uneix sota el lema “la unió fa la força”

Més de 100 persones han acudit a la primera trobada oficial del Gremi al restaurant Brau

Un centenar de persones s'han reunit aquest dimarts, 22 de juliol, al restaurant Brau, que ha acollit la primera trobada oficial del Gremi de Restauració de Sant Cugat, una entitat nascuda durant la pandèmia amb l’objectiu d’unir els professionals del sector i treballar conjuntament per millorar la restauració local.

L’acte ha servit per reforçar els vincles entre establiments i establir les línies d’actuació del col·lectiu de cara als pròxims mesos. Roger Mesegué, president del Gremi, ha explicat l’esperit de la trobada: “Aquest acte l’hem titulat la unió fa la força, perquè al final el que estem buscant és generar sinergies amb tots els restauradors”.

Més info: Mesegué: “L’oferta gastronòmica de Sant Cugat és variada i de qualitat”

Mesegué ha recordat que el Gremi va néixer en un moment molt difícil per al sector, la pandèmia, quan diversos establiments van decidir unir esforços per afrontar junts les dificultats: “Ho va crear un grup de restauradors i nosaltres ho hem seguit. I cada vegada volem ser més. I per això fem aquesta festa, per ser més”.

Més info: El Gremi d'Hostaleria i Restauració de Sant Cugat aterra amb força al municipi

Actualment, el Gremi compta amb 78 agremiats i representen més de 110 locals. Entre els principals reptes que afronta l’entitat, Mesegué destaca la necessitat d’establir una normativa clara de terrasses, dinamitzar l’activitat entre setmana i millorar la formació i la contractació de personal: “A Sant Cugat el restaurant funciona molt bé divendres a diumenge, però dintre de la setmana també existim, també hem de menjar”, ha apuntat.

image00005

Trobada del Gremi de Restauració de Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Iniciatives

Entre les accions concretes que impulsa el Gremi, Mesegué ha destacat la pròxima Ruta de Tapes prevista per al setembre, que ja compta amb la participació de 42 establiments, set més que l’any anterior. També ha remarcat la col·laboració amb l’Ajuntament en iniciatives com la Fira del Tomàquet Mandó, que tornarà al setembre per la seva quarta edició.

A més, el Gremi està treballant en un conveni amb l’Escola de Formació Professional per facilitar la incorporació d’alumnes al sector, així com en la promoció de cursos de formació amb el Servei d’Ocupació Municipal Sant Cugat Feina. “El que volem és generar coses per la restauració, que ens vegin com una eina”, ha conclòs Mesegué.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem